Yüksek Hızlı Tren Seferleri 'Ankara-İstanbul Seferi' ile Başlıyor

Yüksek Hızlı Tren seferleri yarından itibaren başlıyor. Yeni tip koronavirüs önlemleri çerçevesinde ara verilen YHT seferleri, yarın sabah saatlerinden itibaren Ankara-İstanbul seferi ile başlayacak.

Yüksek Hızlı Tren Seferleri 'Ankara-İstanbul Seferi' ile Başlıyor

Seferler öncesinde gar ve trenlerde yoğun temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları yapılırken, 28 Mart 2020'de ara verilen seferlerin başlamasından önce personele de eğitim verildi. YHY'nin Ankara-İstanbul, Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Konya-İstanbul hatlarında günde 16 sefer yapılacağı, sefer saati bekleyen yolcuların sosyal mesafe ve izolasyon kuralları çerçevesinde kendilerine ayrılan yerlerde bekleyeceği belirtildi.

Gar, istasyon ve trenlere maske takılması zorunlu tutulacak. Ayrıca tren içinde seyahat sırasında sosyal mesafe kuralı uygulanacak , yolcular çarpraz vaziyette oturacaklar. Yolculuk esnasında trenlerde yolculara yiyecek-içecek ikramı yapılmayacak.  Yolculuklarda HES uygulaması kodu şart tutulacak. Hayat eve sığar uygulaması üzeirnden HES kodu almayan ya da sms ile bu kodu temin etmeyenlerin bilet alması önlenecek.