Youtuber'lara Vergi İncelemesi Başlatıldı

Youtube üzerinden para kazanan ve vergilendirme yapmayan isimlere yönelik inceleme başlatıldı ve vergilendirme işlemi için cezalı tarhiyatlar gönderilmeye başlandı.

Youtuber'lara Vergi İncelemesi Başlatıldı

Youtuber'lara geriye dönük vergi incelemesi başlatıldı.

Dünyanın en büyük video paylaşım platformu YouTube üzerinden birçok kişi binlerce dolar para kazanıyor. Çektikleri videoları sosyal mecraya yükleyen kişiler, izlenme sayısına göre Youtube'den reklam geliri elde ediyor. 

Özel içerik üreterek sosyal paylaşım platformuna yükleyen isimler, buradan gelir elde ederken , gelir elde edenlerin sayısında artış olması Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın takibine takıldı. Bakanlık, bu gelirlerin vergiye tabi olması gerektiğini bildirirken , bu gelirlerin vergilendirilmesi için özel inceleme başlattı. 

Dünya Gazetesi'nin son dakika olarak aktardığı habere göre Google Ireland'ın Türkiye'deki gerçek kişilerin banka hesaplarına yaptığı ödemeler üzerinden geriye dönük 5 yıllık vergi incelemeleri başlattı. Söz konusu ödemelerle ilgili bazı kişilere cezalı tarhiyatlar gönderildi. 

YOUTUBE'DAN NASIL PARA KAZANILIR?

Abone sayısı binden fazla olan kişiler, YouTube'a video yükledikten sonra 4 bin saat izlenme sınırını aştıktan sonra reklam alabiliyor. Reklam alan kullanıcılara izlenme sayısı ve reklam gösterimleri üzerinden para veriliyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA