Yokuş'tan Memur, Memur Emeklisi ve İşçi Emeklisi Maaş Zammıyla İlgili Çarpıcı Açıklamalar

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, bugün açıklanan enflasyon rakamlarından sonra netleşen emekli memur, emekli işçi, memur maaşları ve taşerondan kadroya geçen işçilerin maaşlarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. İYİ Partili Yokuş, maaşlar arasındaki ayrımın sonlandırılmasının , maaş zammı konusunda adaletli davranılmasının önemine dikkat çekti.

Yokuş'tan Memur, Memur Emeklisi ve İşçi Emeklisi Maaş Zammıyla İlgili Çarpıcı Açıklamalar

Fahrettin Yokuş'tan Memur, Emekli Memur, İşçi ve Taşeron Maaşlarıyla İlgili Önemli Açıklama

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, işçi, memur, memur emeklisi ve taşerondan kadroya geçen işçilerin maaşlarıyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden önemli değerlendirmelerde bulundu.

"CUMHURBAŞKANININ MAAŞINA YAPILAN ARTIŞ KADAR ARTIŞ olmalı"

Bugün açıklanan enflasyon rakamlarıyla birlikte memur, memur emeklisi ve işçi emeklilerinin 2019 yılında alacağı maaş zammının belirlendiğini hatırlatan İYİ Parti'li Yokuş, "Memur ve memur emeklilerine 2019 yılının ilk Altı ayı için toplam Yüzde 10.7 oranında ücret artışı yapılacak . Bu artışın yüzde 6.7'si Geçen yılın Enflasyon Farkı. Bunun anlamı Memur ve Emeklilerin geciken haklarıdır.2019 Yılı ilk 6 ayı için öngörülen artış ise yüzde 4'tür .Memur ve memur emeklilerine de 2019 Yılı için C. Başkanımızın Maaşına yapılan zam artışı kadar artış yapılmalıdır . Bilindiği gibi C. Başkanımızın Maaşına 2019 Yılı için yüzde 26 oranında zam yapılmıştı . Aynı şekilde Asgari ücrette 2019 Yılı için bu oranda artırılmıştı ." ifadelerini kullandı.

"KAMUDAKİ İŞÇİLERE 3+3 ORANINDA MAAŞ ARTIŞI"

Kamu işçilerinin 2019 yılında 3+3 oranında ücret artışı alacağını, Taşerondan kadroya geçen işçilerin ise 2019 yılında 6 aylık dilimlerde 4+4 maaş artışı alacağını belirten Yokuş, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarıyla ilgili, "SSK ve bağ-kur Emeklileri ise 2019 Yılında Enflasyon Farkı ile birlikte Yüzde10.2 oranında artış alacaklar.Bütün bu artış oranlarının farklılığından da anlaşılacağı üzere 2019 Yılında çalışan ve Emeklilere farklı oranlarda yapılan artışlar Adalet kavramını yok etmektedir." ifadelerini kullandı.

"MAAŞLARDAKİ AYRIM SONA ERMELİ"

Türkiye'de işçi, memur ve emeklilerin aynı ülkede çalışmalarına rağmen farklı ücret artış oranların tabi olmalarının düşündürücü olduğunu belirten Konya Milletvekili, ayrımcılığın ortadan kaldırılması için düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyledi. Yokuş, "Türkiye de işçi ,memur ve Emeklilerin Aynı ülkede çalışmalarına rağmen Farklı farklı ücret artış oranlarına tabii olmaları oldukça düşündürücüdür . Bu ayrımcılıkları ortadan kaldıracak düzenlemeler vakit geçirmeden yapılmalıdır ." dedi.