Yoğurt, süt, peynir stoğu yapmayan yandı! Bu zam ocaklara ateş düşürecek

Ulusal Süt Konseyi (USK), son açıklamasında, çiğ süt tavsiye fiyatını 1 Mayıs itibarıyla geçerli olacak şekilde litre başına net 14,65 TL'ye çıkararak üreticinin gelirini artırmayı hedeflediğini duyurdu. Bu zam, yüzde 8,5'lik bir artışı temsil ediyor. İşte detaylar...

Yoğurt, süt, peynir stoğu yapmayan yandı! Bu zam ocaklara ateş düşürecek

Ulusal Süt Konseyi (USK), son açıklamasında, çiğ süt tavsiye fiyatının 1 Mayıs itibarıyla litre başına net 14,65 liraya yükseltilmesine karar verdiğini duyurdu. Bu karar, mevcut fiyata yüzde 8,5'lik bir zam anlamına geliyor.

SÜT ÜRÜNLERİNE ZAM YOLDA

sut2.webp

Konsey, daha önce 22 Ocak'ta litre başına 13,5 lira olarak belirlenen fiyatı yeniden revize ederek üreticilere destek olmayı amaçlıyor. Böylece, bir litre sütün üreticinin eline geçen değeri önemli ölçüde artmış olacak.

Bu zam, sadece çiğ sütün değil, peynir ve yoğurt gibi diğer süt ürünlerinin de fiyatlarını etkileyecek. Yeni fiyatlar, Mayıs ayıyla birlikte market raflarına yansıyacak.

Yeni fiyatlandırma ile birlikte, yüzde 3,6 yağ ve yüzde 3,2 protein içeriğine sahip çiğ inek sütünün tavsiye satış fiyatı belirlenmiş oldu. Üreticilere ek olarak, soğutma, nakliye ve diğer operasyonel giderler için ek ödeme yapılacak. Ayrıca, yağ ve protein oranlarındaki her 0,1'lik değişim için 22 kuruş fark uygulanacak.

USK'nin açıklamasına göre, ilerleyen süreçte çiğ süt tavsiye fiyatı, maliyetler ve piyasa koşulları göz önünde bulundurularak yeniden değerlendirilebilecek.