Yıllık 7 Bin 200 Lira Destek 4 Milyon Haneye Sosyal Yardım Detayları Belli Oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 4 milyon haneye sosyal yardım vereceğini açıkladı. Pazartesi günü başlayacak başvurular için detaylar belli oldu.

Yıllık 7 Bin 200 Lira Destek 4 Milyon Haneye Sosyal Yardım Detayları Belli Oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık dün katıldığı bir programda Aile destek programına ilişkin detayları paylaştı. Başvuruların e-Devlet veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılacağını duyuran Bakan Yanık, ödemelerin aylık olacağını belirtti. 12 ay boyunca yapılacak ödemelere haneye göre değişiklik gösterecek.

Yıllık 5 Bin 400 ile 7 Bin 200 Lira Arası

Bakan Yanık açıklamasında "Türkiye Aile Destek Programı'ndan yılda yaklaşık 4 milyon hanenin yararlanmasını bekliyoruz. Hanelerin gelir durumlarına göre belli birtakım şartları var. Aylık 450, 550, 600 lira olmak üzere üç segmentte destek vereceğiz. Yıllık 5 bin 400 ila 7 bin 200 lira arasında değişecek. Bunu 12 ay boyunca süreli ve düzenli yapmış olacağız. Başvuruları inşallah 27 Haziran Pazartesi günü almaya başlayacağız." ifadelerini kullandı.

Vatandaşların başvurularını e-devlet üzerinden yapabileceklerini aktaran Yanık, e-devlet uygulamasını kullanmayanların sosyal yardımlaşma dayanışma vakıflarına, onu da bilmemeleri halinde Bakanlığın herhangi bir kurumuna veya kuruluşuna gittiklerinde nereye, nasıl başvuru yapmaları gerektiği konusunda yönlendirileceklerini kaydetti.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /