Yılık İlk Erik Hasadı Yapıldı-İşte 1 Kilo Erik Fiyatı

2020 yılının ilk erik hasadı yapıldı. Hasat sonrası 70 gramlık paketlere konulan erikler manav reyonunda yerini aldı. Kilo fiyatı ise dudak uçuklattı.

Yılık İlk Erik Hasadı Yapıldı-İşte 1 Kilo Erik Fiyatı

2020 yılının ilk eriği raflardaki yerini aldı.

Yılın ilk erik hasadı Mersin 'de yapıldı. Mersin 'de gerçekleşen ilk hasadın ardından erik, market ve manav raflarındaki yerini aldı. Komisyoncu Tahsin Yılmaz, 3 kilo erik almak için arabasıyla Mersin 'e geldi. 

Mersin 'den 3 kilo erik alan ve onları 70 'er gramlık paketlere saran satıcılar , bunların özellikle aşeren annelere satıldığını söyledi. 

Hamilelik döneminde aşerenlere kilosunun ne kadar olduğuna bakılmadan alınan eriklerin kilosu çeyrek altını aştı.

TANESİ 10 TL

Erikleri 70 gramlık paketler halinde ayıran ve bunları satmak için götüren satıcı, her bir eriğin 10 TL 'lik fiyata denk geldiğini söyledi. Eriğin toptancıdaki fiyatı 750 TL.

İlk hasadın 2019 yılında İstanbul 'da piyasalara sürüldüğünü söyleyen, bu yıl ise ilk hasadın Mersin 'de olduğunu  ve bunun Antalya 'da piyasaya sürüleceğini söyleyen Yılmaz,  "İsteyene 50 TL'ye 70 gramlık küçük paketlerden verebiliyoruz. 1 kilo almak isteyen ise 750 TL'yi gözden çıkaracak. İlk ürün olduğu için ve kendisine göre bir piyasası olduğu için fiyatı böyle. Özellikle anne adaylarından hemen arayanlar oldu. Aşerilince sonucuna katlanılıyor" dedi.

Peki siz tanesi 10 TL 'den erik alır mısınız? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.