Yılda 200 Bin Euro Maaşı Yetersiz Bulup Grev Kararı Aldılar

Ryanair pilotları çalışma koşulları ve maaşlar konusunda tepkilerini sürdürüyor.

Yılda 200 Bin Euro Maaşı Yetersiz Bulup Grev Kararı Aldılar

Pilotlar maaşların ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için 10 Ağustos Cuma günü grev kararı aldıklarını duyurdular. Pilotlar en son 2017 yılının Kasım ayında yüzde 20 zam aldıklarını ve senelik maaşlarının yetersiz kaldığını belirtiyor.

Alman Pilot sendikası yöneticilerinden Ingolf Schumacher , pilotlara uzun yol şoförü muamelesi yapılmaması gerektiğini, gerek maaş, gerekse çalışma koşullarının bir an önce iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.  İrlanda merkezli Ryanair'in tarihindeki en büyük pilot grevi başlıyor. Almanya'daki Ryanir pilotları, çalışma ve maaş konusunda tepkili. Şirketin resmi internet sayfasında yer alan bilgilere göre pilotların son zamlarını 2017'de aldıkları bu zam oranının Matadorbet da yüzde 20 olduğu, pilotların maaşlarının 150 bin euro ile 200 bin euro (senelik) değiştiği belirtiliyor.

Alman Pilot Sendikası Vereinigung Cockpit (VC) iş bırakma eylemi için hazır olduklarını 10 Ağustos Cuma günü saat 03.01 ile Cumartesi saat 02.59 arasında iş bırakma eylemi yapacaklarını ve Almanya'daki firmaya ait tüm uçuşların etkileneceğini açıkladı. Vereinigung Cockpit (VC) açıklamasında "Pilotların maaşlarında artış olmaksızın iyileştirmeler düşünülemez. Görüşmeler sırasında Ryanair bu artışları göz ardı etti. Aynı zamanda, Ryanair çözüm bulma konusunda gayret göstermedi. Olayların bu seviyeye gelmesinde sadece Ryanair sorumludur." ifadelerine yer verildi.