Yılbaşı Öncesi Baklavaya Yüzde 12 Zam Geldi

Gaziantep Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar Tatlıcılar ve Baklavacılar Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı yaptığı son dakika açıklamasında baklavaya yüzde 12 zam geldiğini söyledi.

Yılbaşı Öncesi Baklavaya Yüzde 12 Zam Geldi

Baklavaya yüzde 12 zam.

Gaziantep'ten son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre üretimin azalması, koronavirüs sürecinde azalmanın yüzde 25 seviyelere kadar düşmesinin ardından fiyatlara zam geldi. Koronavirüsle mücadele kapsamında yeme içme yerlerinde paket servise geçilmesi sonrası satışlar azaldı. 

Düğün, taziye, sünnet ve nişanlara kısıtlama gelmesi sonrası baklava üretiminin yüzde 25 oranında düştüğünü söyleyen Gaziantep Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar Tatlıcılar ve Baklavacılar Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı, üretim kapasitesinin düştüğü baklavada kullanılan sade yağ ve diğer ürünlerin girdi maliyetlerinin son dönemlerde daha da yükseldiğini söyledi. 

BAKLAVA 125 LİRA OLDU

Daha önce 110 TL olan kaklavanın kilo fiyatına yüzde 12 oranında bir zam geldiğini söyleyen Bayrakçı, sektörün yılbaşına umut bağladığını söyledi. Yılbaşında kısıtlama olması nedeniyle herkesin evde olacağını, bunun baklavaya talebi arttırmasını beklediklerini söyleyen Bayrakçı, "Yılbaşı ile ilgili olarak ise biz insanlarımızın evde kalmasını istiyoruz. Hastalık hem Türkiye'de hem dünyada zirve dönemini yaşıyor. Bu dönemde eski yılbaşılar gibi olmayacaktır ama baklava tüketiminde bir miktar artış olacaktır'' dedi.