Yıl Sonunda Dolar Ne Kadar Olacak? Şok Dolar Tahmini

Bomba gelişme: Amerikan ünlü bankadan Dolar/TL tahmini paylaşıldı. İşte karşınızda 2022 yıl sonu Dolar kuru beklentisi ve çok daha fazlası haberimizde... Alınan bir son dakika haberine göre dünyaca ünlü Amerikan bankası, 2022 senesinin kalan ayları içerisinde dolar karşısında en çok Türk lirasının değer kaybedeceğini söyledi. Dünyaca ünlü bir banka, 2022 sonuna kadar Türk lirasının ne kadar değer kaybedeceği tahminini dünya kamuoyu ile paylaştı.

Yıl Sonunda Dolar Ne Kadar Olacak? Şok Dolar Tahmini

Amerikan merkezli Wells Fargo, bir son dakika açıklamasını gerçekleştirdi. Buna göre 2022 senesinin kalan günlerinde dünya ekonomilerinin gidişatı, para varlıklarının değer kazancı veya kaybı ile ilgili bir rapor güncelledi. Yayımlanan bu rapora baktığımızda ise özet ile ana tema kısımlarında küresel gelişme öngörülerinin düşürüldüğü tahmin edildi. Bütün dünyada enflasyon baskısının devam ettiğini ve geleceğe ilişkin kapsamlı düşüşlerin devam edeceğine vurgu yapıldı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde enflasyon verilerinin zirveyi gördükten hemen sonra düşüş trendine geçiş yapmasına dikkat çekildi. 
Değerlendirmede Amerikan Merkez Bankası’nın 2022 sene sonuna kadar şahin duruşu ile güçlenen dolar hamlelerinin süreceğini dile getirdi. Söz konusu yayınlanan raporda Kuzey Amerika haricinde enflasyon verilerinde zirve noktaların ise henüz görülmediğine de dikkat çekildi.

O Para Birimi, Amerikan Doları Karşısında Değer Kazanacak!
Gelişmekte olan ülkelerin makro ekonomik problemlerle sınanmasının süreceğine dikkat çekerken, dolar karşısında yalnızca bir tek para biriminin güçlü kalabileceğini işaret edildi. Tayvan dolarının, ABD doları karşısında değer kaybetmek yerine değer kazanacağına yer verilirken, diğer bütün gelişmekte olan para varlıklarının değer kaybına uğrayacağına dikkat çekildi.

O Para Birimleri İse Amerikan Doları Karşısında Değer Kaybı Yaşayacak!


Gelişmiş ülkelerde de dolara karşı bazı kayıplar meydana gelecek. İngiliz Sterlini, İsviçre Frangı, Euro’nun da aynı şekilde Amerikan doları karşısında değer kaybına uğraması bekleniyor. En çok değer kaybı ise Türk lirasında ve Arjantin parasında bekleniyor.

Arjantin Peso’sunda yıl sonuna kadar %13.2’lik bir değer kaybı beklenirken, Türk lirasında %16’lık değer kaybı beklendiğine yer verildi.

TL’de %16’sı Değer Kaybı Olursa Ne Olur?


Türk lirasının şimdiki konumundan %16 oranında değer kaybetmesi halinde 1 dolar 21 lira olacak.