Yerli Elektrikli Traktör İçin Tarih Verildi

Yerli elektrikli traktör hakkında son dakika açıklaması geldi. TAGEM Genel Müdürü yaptığı açıklamada tarih verdi.

Yerli Elektrikli Traktör İçin Tarih Verildi

Yerli elektrikli traktör için tarih verildi.

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Özkan Kayacan bir son dakika açıklamasında bulundu. Katıldığı bir programda konuşan Kayacan, tarım politikalarına ilişkin gelişmeleri değerlendirdi ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

TOHUMLARIN YÜZDE 95-96 'SI YERLİ

Türkiye'deki buğday tohumlarının yüzde 75'inin sadece TAGEM'deki ıslahçılar tarafından geliştirildiğini söyleyen Kayacan, tohum konusunda ciddi adımlar attıklarını söyleyerek, "Buna özel sektörü dahil ettiğiniz zaman Türkiye'deki buğday tohumumun yüzde 95-96'sı yerli ve milli tohumdur. Arpa tohumunda bu rakam yüzde 77-80'lere çıkmakta, özel sektördeki yerli firmaları da koyduğunuzda yüzde 100'lere ulaşıyor. Hububat, yulaf ve çavdarı koyduğunuzda kendi kendine yeten bir ülkeyiz. Sıkıntılı olduğumuz noktalar da var ancak o konularda güdümlü projeler yapıyoruz" dedi.

YERLİ ELEKTRİKLİ TRAKTÖR

Elektriklli traktör konusuna da değinen Kayacan, fabrika çalışmasının bittiğini söyleyerek, "Nasip olursa birkaç ay içerisinde elektrikli traktörümüz Türk çiftçimizin hizmetine sunulacak. İlk traktörler Eylül ayının 15'i veya Eylül sonu gibi sahaya inmeye başlayacak" dedi.