Yerli Arabanın Fiyatı Ne Kadar Olacak? İlk Kez Rakam Verildi

Yerli otomobilin fiyatı hakkında ilk açıklama geldi. TOGG CEO'su Gürcan Karakaş , düzenlediği basın toplantısında dikkat çeken açıklamada bulundu.

Yerli Arabanın Fiyatı Ne Kadar Olacak? İlk Kez Rakam Verildi

Yerli otomobil ne kadar olacak? Açıklama geldi.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO'su Gürcan Karakaş , Aralık ayı tanıtım toplantısı sonrası ilk kez yerli aracı gazetecilere gösterdi. Yerli otomobil ile ilgili merak edilen soruları yanıtlayan Karakaş, yerli otomobilin fiyatı hakkında ilk kez rakam verdi.

Avrupada aracın ilk tanıtımını İspanya 'da , Barcelona kentinde yapacaklarını söyleyen Karakaş, "Otomobilimiz, İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenecek Mobile World Congress (MWC) etkinliğinde sergilenecek Türkiye'nin otomobilini geliştirirken önemli bir vizyon ortaya koyduk. Klasik bir otomobil şirketi değiliz. O nedenle yıkıcı teknolojilerin peşinden gidiyoruz. Kendimizi mobilite odaklı teknoloji şirketi olarak konumlandırıyoruz. TOGG olarak kabuk değiştiren otomotiv sektörüne çığır açan teknolojilerimizle öncülük edeceğiz" dedei.

150 MARKA İLE BAŞLADIK 10 'A DÜŞTÜ

Markalaşma süreci ile ilgili konuşan Karakaş, "Markalaşma sürecini 2020 ortalarına doğru tamamlamak istiyoruz. 5 ülkede markalarımızı test ettiriyoruz. Bu ülkeler arasında Almanya, Norveç, Rusya ve Fransa bulunuyor. 150 isimle başlamıştık şimdi bu 10'a düştü. İçimize sinene kadar bu süreç devam edecek" dedi.

TEMEL MAYIS AYINDA ATILIYOR

Yerli otomobil için fabrika temelinin Mayıs ayında atılacağını söyleyen Karakaş, "2022 yılında ilk ön üretim araçlarımızı bantlardan indireceğiz. 15 yılda yapacağımız 22 milyar TL'lik yatırımla, yıllık ortalama 175 bin adetlik üretim kapasitesine ulaşacak fabrikamızda, 2032 yılına kadar toplamda 1 milyon aracı bantlardan indirmeyi hedefliyoruz" dedi. 2024 yılında da sembolik olarak ilk ihracatın yapılabileceğini belirten Karakaş, "Şu an için kapasitenin yüzde 10'unu ihracata ayırdık. Ancak bu talebe göre daha da artabilir. Bu değişime de ayak uydurabiliriz" dedi.

FİYATI NE KADAR OLACAK?

Yerli otomobilin fiyatı hakkında ilk defa konuşan Karakaş, şunları söyledi:

"Fiyatları paylaşmak çok doğru olmaz çünkü rakiplerimize bu konuda bir bilgi vermek istemeyiz. Ancak piyasadaki C-SUV segmentinde yer alan ve içten yanmalı motorlarla çalışan klasik otomobillerle rekabet edebilir düzeyde olacak." C-SUV segmentinde şu anda satışta olan dizel ya da benzinle çalışan otomobillerin fiyat aralığı 250 bin ile 300 bin TL aralığında değişiyor. Yerli otomobilin piyasaya çıkacağı yılda söz konusu araçların fiyatlarıyla benzerlik gösterebileceği ifade edilebilir."

Peki sizce fiyatı bu aralıkta mı olmalı , yoksa daha ucuz mu olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz

ARACIN TASARIMI

Karakaş , tasarım için 18 şirketle görüştüklerini söyleyerek, "Bu sayıyı daha sonra 3'e düşürdük. Hangi şirket hedef kitlenin isteklerini yansıtabilecek ona baktık. Yaptığımız araştırmalarda yalın ve prestijli, dinamik ve keskin bir tasarım ön plana çıktı. Ayrıca bizim kültürümüzden bazı öğeler taşısın sonucu çıktı. Karmaşık olmayan, yerden yüksek, yüksek tavanlı bir araç olması talep edildi. Bu araştırmalar sonucunda 3 şirketin 16 tasarımını inceledik. Tasarım bizim isteklerimiz doğrultusunda gerçekleştirildi. Tasarım konusunda Murat Günak da ekipte yer aldı. Bu konuda çok ciddi desteğini aldık. Sonucunda İtalyan şirketin yaptığı tasarımla yola çıktık. Bizim tescilimizde olan bir tasarım yapılmış oldu." ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA