Yeni Proje Tanıtıldı! 12 Şehirde 3 Bin Kişiye İş Verilecek

TOBB'un öncülüğünde, TEPAV ortaklığında aralarında Mersin'inde bulunduğu 12 şehirde hayata geçirilen mahir eller projesi ile 30 bin kişinin mesleki becerisi tespit edilecek, 15 bin kişinin mesleki yetkinlikleri belgelendirilecek, 3 bin kişiye iş fırsatı verilecek.

Yeni Proje Tanıtıldı! 12 Şehirde 3 Bin Kişiye İş Verilecek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin öncülüğünde gerçekleştirilecek Mahir Eller Projesi Mersin'de hayata geçiyor. Proje, Adana, Bursa, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kilis, Konya, Mardin, Mersin ve Şanlıurfa illerinde ticaret ve sanayi odalarının işbirliğinde uygulanacak. İki sene sürecek, 3 bin kişinin istihdam edilmesinin hedeflendiği , AB tarafından finanse edilen Mahir Eller projesi, MTSO işbirliği ile yürütülecek. Projenin tanıtımı, MTSO konferans salonunda yapıldı.

3 BİN KİŞİ İŞ SAHİBİ OLACAK

MTSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Cem Bucuge , burada yaptığı konuşmada, "Mahir Eller Projesi de bu gayretin bir parçası olarak nitelendirilebilir. Bir taraftan nitelikli işgücü sıkıntısı çekerken aynı zamanda mesleki beceriye sahip olmasına rağmen bu becerisini belgeleyebilecek imkanı olmayan bireylerin istihdamına yönelik bu projenin çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Proje hem Türk vatandaşları hem de geçici koruma altındaki Suriyelilerin mesleki becerilerini belgelendirmelerini sağlayacak. Suriyeli nüfusun yoğun olduğu 12 ilde ticaret ve sanayi odaları çatısında yürütülen proje ile toplam 30 bin kişinin beceri haritasının çıkarılması hedefleniyor. Bu kişiler arasında mesleki belgelendirme sınavına girecek 20 bin kişi belirlenecek ve sonunda 3 bin kişinin istihdamı hedefleniyor." ifadelerini kullandı.

15 BİN KİŞİNİN MESLEKİ YETERLİLİKLERİ BELGELENDİRİLECEK

Projenin yerel oda koordinatörlüğü görevini üstlenen Sinem Çam, projeyle 12 şehirde 30 bin kişinin mesleki beceri haritasının hbelirleneceğini hatırlatarak, "Projenin amacı, mevcutta mesleki becerisi bulunan ama bunu belgelendirme fırsatı bulamayan kişilerin mesleklerinin belgelendirilmesi ve istihdam edilebilirliklerini artırmak. Proje çerçevesinde Mersin'de işgücü piyasası ihtiyaç analizi yapıyoruz. Böylece ilimizdeki bireylerin genel itibariyle sahip oldukları becerileri haritalandırmayı hedefliyoruz. Ayrıca, mesleği bulunan ama mesleği belgelendirilmemiş kişilerin profil analizini yapıyoruz. Şu ana kadar Mersin özelinde 800 kişiye anket uyguladık ve devam ediyoruz. İlimizdeki firmaların beceri talepleri ve vatandaşlarımızın ve Suriyeli bireylerin mesleki becerilerinin analizi yapılacak. 12 ilde toplam 30 bin kişinin mesleki beceri haritası belirlenecek. 20 bin kişinin mesleki yeterlilik kurumu sınavlarına girmesi ve 15 bin kişinin mesleki yeterliliklerinin belgelendirilmesi hedefleniyor" şeklinde konuştu.

İŞSİZ GENÇLERE MESLEKİ BECERİ KAZANDIRARAK İSTİHDAMA OLANAK SAĞLAYACAK BİR PROJE

Tanıtımda, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun da bir mesajı yayımlandı. Videolu mesajda,"İşsiz gençlere mesleki beceri kazandırarak istihdama olanak sağlayacak bir proje. Genç işsizlerin dinamizmini iş yerinin ihtiyacına göre entegre edecek bir proje. Bu proje ile mesleki yeterliliği olan ve daha iyi çalışma koşulu arayan insanlara dokunmayı hedefliyoruz. İşinin erbabı olanlara bunu kanıtlama, tescilleme imkanı sunuyoruz. Projeye katılanlar hem daha rahat iş bulup hem de ülkemize katkı sağlayacak. Proje sonunda 3 bin kardeşimize istihdam imkanı sağlayacağız" ifadeleri yer aldı