Yeni Konut Kredisi Kampanyası İçin Kritik Uyarı

Ekonomik kriz devam ederken iktidarın orta ve orta üstü gelirli vatandaşlar açısından da konut kredisi kampanyası başlatması bekleniyor. Ekonomistler, kampanyanın fiyatlarda artışa sebep olabileceği uyarısında bulunuyor. Artış gösteren ekonomik kriz ile enflasyon, konut piyasasını da olumsuz etkiliyor. Konut fiyatlarında meydana gelen artış devam ederken diğer taraftan maliyetlerin artış göstermesi sebebiyle İnşaat piyasasında da konut üretimi düşüşe geçti.

Yeni Konut Kredisi Kampanyası İçin Kritik Uyarı

Dar gelirli vatandaşlar için 2022 senesinde başlatılan konut kampanyasının sonrasında inşaat ve emlak piyasasının sürdürülebilirliği açısından orta ve orta üstü gelirli ilk evlerini almayı planlayan vatandaşları hedef alacak yeni bir kampanyanın 2023 senesinin ilk başlarında başlatılması bekleniyor. Taleplerde meydana gelen artışın karşılanamayacak olması ise fiyatlarda yeni bir artış dalgası oluşmasından endişe ediliyor.


Ekonomist Barış Soydan Twitter'dan Açıklama Yaptı

Ekonomist Barış Soydan sosyal medya hesabı Twitter'dan yapmış olduğu açıklamada;

“Konut kredisinin %1'in de altına ineceğini Hürriyet'e bilgi veren kaynaklarda doğruladı. Kampanyanın adı da bulunmuş: 'Yüzyılın kampanyası.' Ocakta başlıyor 3. Fiyatlar çıldıracak.”

İfadelerini kullandı.


İlk Evini Alacak Vatandaşlar İçin Geçerli Olacak

Hürriyet gazetesinden Gülistan Alagöz’e konuşan çevre ve şehircilik bakanı Murat kurum yapmış olduğu açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda ana hedeflerinin ilk evini alacak vatandaşlara avantaj sağlamak olduğunu söyledi.


Konut Fiyatları, Enflasyon Üzerinde Artıyor

Barış O adam geçen günlerde sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada;

“Kasımda konut fiyatları %4,7 arttı. Fiyat artış hızı yavaşlıyor fakat enflasyon da yavaşladı gerekçesiyle kasım enflasyonu yüzde 02,9 olarak göz önüne alındığında konut fiyatları halen enflasyon verilerinin üzerinde artış göstermeye devam ediyor. Kredi kampanyası başlayınca fiyat artışı daha da hızlanacak.”

Dedi.