Yeni Haftanın İlk Gününde 24 Ayar Gram ve Çeyrek Altında Sert Yükseliş (Neden Yükseliyor? Tahminler)

Son dakika haberi: Piyasalar yeni haftanın ilk işlem gününe hızlı yükselişle başladı. Altın fiyatlarında koronada mutasyon yükselişi görülürken gram altın kısa sürede 9 lira değer kazandı. İşte piyasalarda son durum.

Yeni Haftanın İlk Gününde 24 Ayar Gram ve Çeyrek Altında Sert Yükseliş (Neden Yükseliyor? Tahminler)

Yeni haftanın ilk işlem günü: Gram altında hızlı yükseliş.

Geçtiğimiz Cuma gününü düşüşle kapatan gram altın, yeni haftanın ilk işlem gününde ons destekli olarak hızlı şekilde yükselmeye başladı. 462 lira seviyesindne geçtiğimiz haftayı kapatan gram altın, yeni haftada sabah saatlerinde kısa sürede yükseliş gösterdi ve 9 TL değer kazandı. Dolar kurunda da bir miktar yükseliş görüldü.

DOLAR

Geçen haftayı 7.63 TL seviyesinden kapatan dolar kurunda bugün bir miktar yükseliş görüldü. Piyasalardan alınan son verilere göre dolar kuru 7,69 TL seviyesinde işlem görüyor. 

EURO

Geçen cuma 9.35 TL seviyesinde olan Euro kuru ise haftaya 9.37 lira seviyesinden başladı.

ONS 

Altın ons fiyatı bu hafta yükselişle başladı. Piyasalardan alınan son verilere göre geçen haftayı 1881 dolar seviyesinden kapatan altının onsu, bugün kritik 1900 dolar seviyesini aştı ve 1906 dolara kadar çıktı. 

GRAM ALTIN

Altının ons fiyatının yükselmeye başlaması ile birlikte gram altında da hızlı yükseliş görüldü. Gram altın kısa sürede 9 TL'lik değer kazanarak 471 TL seviyesine kadar tırmandı. 

Çeyrek altın 768 lira
Cumhuriyet altını 3 bin 63 lira
Yarım altın 1536 lira
14 ayar bilezik gramı 304 lira
22 ayar bilezik gramı 440 lira.

NEDEN YÜKSELİYOR?

Başbakan Boris Johnson, noel süresince ailelerin birbirini görmesiyle ilgili izni, yeni bir koronavirüs türünün bulunmasıyla birlikte kaldırdı.

Fransa ve Almanya da İtalya’ya katılarak, Brexit görüşmelerinin en hassas olduğu dönemde İngiltere’ye olan uçuşları durdurdu.

ABD’de Senato ve Temsilciler Meclisi liderleri bir ekonomiyi desteklemek için planlanan paket üzerinde anlaştıklarını duyurdu fakat yasa hala yazılma aşamasın ve meclislerde pazartesi gününe kadar oylanamayacak.

Temsilciler Meclisi ve Senato haftasonu federal kurumların kısmi bir kapanmadan kaçınabilmesi için bir günlük geçici bir hükümet fonlaması da imzaladı.

Çinli broker şirketi Huatai Futures altın fiyatları ile ilgili yaptığı değerlendirme açıklamasında, "Faiz oranlarının küresel olarak düşük olması ve sert gelen parasal genişleme politikaları kolay kolay değişmeyecek. Mali teşvik paketine karşı olumlu beklentiler ile birlikte altına dayalı Borsa yatırım fonlarından çıkışlar yavaşlayacaktır ve piyasalar altını yeniden sevecektir." dedi.