Yeni Evleneceklere Müjde 150 Bin Lira Faizsiz Kredi

Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerden gelen soruları yanıtlarken yeni evlenecek gençlere müjde verdi. Yeni evlenecek Kadına 75 bin lira, Erkeğe 75 Bin lira olmak üzere toplamda 150 Bin lira verileceğini açıkladı.

Yeni Evleneceklere Müjde 150 Bin Lira Faizsiz Kredi

EVLİLİK KREDİSİ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, gençlerin sıkça sorduğu bir konu olan evlilik kredisi hakkında son dakika açıklaması yaptı. Kendisi, gençlerin evlilik hazırlıkları yaparken karşılaştıkları maddi sıkıntıların farkında olduklarını belirtti. Bu nedenle, Aile ve Gençlik Bankası aracılığıyla faizsiz evlilik kredisi verileceğini ifade etti. Bu kredi, evlilik hazırlıkları için ihtiyaç duyulan eşya ve malzemelerin alımı gibi harcamaları karşılamak için kullanılabilecek. Erdoğan, gençlere destek olmanın önemine dikkat çekerek, evlilik kredisi imkanının gençlerin hayatındaki önemli bir adımı daha kolaylaştıracağını belirtti.

GENÇ İSTİHDAMI SORUSU

Gençlerin istihdamına ilişkin gelen soruıya cevap veren Erdoğan, "Genç istihdamı noktasında AK Parti hükümeti olarak herhangi bir sıkıntımız yok. Ciddi manada genç istihdamını yapıyoruz. Bundan sonraki süreçte engellilerde nasıl adım atıyorsak, 3500 engelli aldık. Gençlerde de ayını şekilde devam ediyoruz. Böylece muhalefet parlamentoya gençlerin girmesini istemiyor. Biz ise adım atılmasının önünü açtık. 18'e indirdik. Bunları biz getirdik. Biz sağladık. Biz göreve geldiğimizde burs 45 liraydı şimdi ortadan. Lisansüstü doktora ta asgari ücrete kadar çıkardık. Önümüzdeki dönemde yine gençlerimizle ilgili, öğrencileirmizle ilgili her türlü teşviği yapacak olan biziz. Bunların yapacağı bir şey yok. Yalandan başka bir şey üretmediler" şeklinde cevap verdi.

EVLİLİK KREDİSİ NE KADAR VERİLECEK

Evlenecek gençlere verilecek faizsiz evlilik kredisine de değinen Erdoğan "Aile ve Gençlik Bankası kuracaksınız. Biz düğün salonu baktık. 70 bin liradan başlıyor. Kiralar 10 15 bin lira. 150 bin lira vereceksiniz. Bunu bana mı vereceksiniz yoksa ona mı?" şeklinde gelen soruya "Yüzde 50 yüzde 50 vereceğiz" şeklinde cevap verdi.

BAŞVURULAR NE ZAMAN

Başvuru tarihleri henüz netleşmedi, ancak kamuoyuyla paylaşıldığında biz de sizlere haber vereceğiz. Başvuruların başlayacağı tarihten haberdar olmak için kamu bülteni uygulamamızı indirip anında haberdar olabilirsiniz.

ANDROİD===>> TIKLAYIN
İOS========>> TIKLAYIN

HUAWEİ====>> TIKLAYIN