Yeni Ek MTV Ödeme Takvimi ve Ödeme Tablosu Belli Oldu!

Ek MTV ödeme takvimi ve tarihleri açıklandı! Aracınızın ek MTV'sini zamanında ödeyin ve satış işlemlerinde sorun yaşamayın. İşte detaylar!

Yeni Ek MTV Ödeme Takvimi ve Ödeme Tablosu Belli Oldu!

Noterlerde Satışlar Dikkat!

Bazı araç sahipleri, ek MTV ödemelerini tamamlamadan noterlerde araç satışı yapmak istediklerinde karşılaştıkları bir engelle karşılaşıyor. Noterler, ek MTV ödemesinin yapılmış olması şartını yerine getirilmemiş araçların satış işlemlerine onay veremeyeceğini bildiriyor. Durumun bir başka boyutu ise 15 Temmuz'dan önce gerçekleşen devir işlemlerinde ek MTV'nin alıcı tarafından ödenirken, 15 Temmuz sonrası yapılan satışlarda ek MTV'nin satıcı tarafından ödenmesi gerektiğidir. Aksi takdirde satış işlemi gerçekleştirilemiyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan taslağa göre, 15 Temmuz 2023 tarihine kadar vergi mükellefi olanlar ve 31 Aralık tarihine kadar ilk defa tescil edilen araç sahipleri, 2023 yılına özgü olarak bir defaya mahsus olmak üzere ilave vergiyi ödeyecekler.

Ek MTV Ödeme Taksitleri ve Son Ödeme Tarihleri

2023 yılında MTV mükellefi olan bireyler, tahakkuk edilen Motorlu Taşıtlar Vergisinin tamamı kadar ek vergiyi de ödemekle yükümlüdür. Ek MTV taksit ödemelerinin ilk taksiti Ağustos ayı sonuna kadar, ikinci taksit ise Kasım ayı sonuna kadar yapılmalıdır. İkinci yarıda kayıt edilen sıfır araçlar için ek MTV, 6 aylık dönem üzerinden yarım olarak hesaplanacak ve peşin olarak tahsil edilecektir. Eylül 2023'te ilk defa kayıt ve tescil edilen araçların yıllık MTV'sinin yarısı kadar ek MTV alınacaktır.

Mtv'de Ek Ödeme Tarifeleri

odtf.png