Yeni Asgari Ücret Zammı Hakkında Önemli Açıklama

Yeni dönem asgari ücret zammı hakkında DİSK'ten önemli açıklamalar geldi. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu yaptığı açıklamada asgari ücret için 4 talebini dile getirdi.

Yeni Asgari Ücret Zammı Hakkında Önemli Açıklama

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu asgari ücret ile ilgili önemli açıklamada bulundu.

Çerkezoğlu yaptığı son dakika açıklamasında, asgari ücretin, 2018 yılı son 3 ayı için yeniden belirlenmesi gerektiğinin altını çizdi..

Çerkezoğlu, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, son 3 ay için yeniden belirleme yapıldıktan sonra, belirlenen bu rakam üzerinden 2019 yılına gelecek yeni  asgari ücret zammını tartışmaları gerektiğini dile getirdi.

Krizi fırsata çevirmek isteyen fırsatçı işverenlerin varlığına dikkatleri çekerek açıklamasını sürdüren Çerkezoğlu, önlem olarak bir an önce toplu işten çıkarmaların yasaklanması gerektiğine yer verdi.

4 ACİL TALEP

Edirne 'de düzenlediği basın toplantısında DİSK ’in 4 acil talebini sendikanın Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu , enflasyonun ücret artışlarının çok üzerinde gerçekleştiğinin altını çizerek asgari ücretin 2018 'in kalan ayları için yeniden belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Çerkezoğlu istedikleri 4  acil talebi şu şekilde iletti:

“Asgari ücret tespit komisyonu derhal toplanmalı, 2018 yılı son 3 ayı için yeni bir asgari ücret belirlenmeli ve 2019 asgari ücreti de bu rakam üzerinden tartışılmalıdır.

İkincisi krizi fırsata çevirenlere karşı toplu işten çıkarmaların tamamen yasaklanması gerekiyor ve mecliste bununla ilgili bir düzenleme istiyoruz. Bu süreçte işsizlik sigortası fonunun işçiler ve işsizler için kullanılması, işsizlik sigortasından yararlanma şartlarının kolaylaştırılması, sürenin ve miktarın arttırılması lazım.

Dünyanın en adaletsiz vergi sistemi Türkiye’de. Devletin topladığı verginin bütün yükü işçinin, emekçinin üzerinde. Adaletli bir vergi sistemi istiyoruz, çok kazanandan çok vergi alınan, karın, faizin, rantın vergilendirildiği bir sistem istiyoruz.

Dördüncü olarak da elektrik, su, doğalgaz gibi temel tüketim maddelerine yapılan zamların geri alınmasını istiyoruz. Bunlar 4 acil talebimiz.”

Peki sizce asgari ücret şimdi mi zamlanmalı? Yeni zamla asgari ücret en az ne kadar olmalı? Taleplerinizi aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

ASGARİ ÜCRET HABERLERİ KAMUBULTENİ'NDE. BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  | Ankara