Yem Fiyatlarına Bir Haftada İkinci Zam

Süt üreticisine bir darbede Tarım Kredi’den geldi. Kooperatif ham madde fiyatlarında olağanüstü bir değişiklik olmamasına rağmen yem fiyatlarına 6 gün içinde ikinci bir zam daha yaptı. Tarım Kredi, 14 Nisan´da yem fiyatlarına zam yapmıştı. Çuval başı yapılan 15 Liralık ikinci zammı da bugün açıkladı.

Yem Fiyatlarına Bir Haftada İkinci Zam

Tarım Kredi Kooperatiflerinin bir iştiraki olan Tarım Kredi Yem, 14 Nisan’da yem fiyatlarında bir atış gerçekleştirmişti.  Bugün de  ikinci bir zam haberi daha geldi. Ard arda yapılan zam yetmiyormuş gibi ‘Karma Hayvan Yemi Satıcılık Sözleşmesi’nde de değişikliğe giden Tarım Kredi Yem, daha öncesinden geçilen siparişleri de zamlı tarifeden satma kararı aldı.

Zam talimatı bugün kooperatiflere iletildi. 6 gün içinde yem fiyatlarına arka arkaya yapılan iki zam dikkat çekti. Diğer yandan ‘Karma Hayvan Yemi Satıcılık Sözleşmesi’ de değiştirilerek, daha önce geçilen siparişlerde eski fiyat değil yeni fiyat uygulanacağı belirtildi. Dün yem almak için siparişte bulunan yetiştiricilere, dünkü fiyat üzerinden değil bugünkü zamlı fiyat üzerinden yem satılacak. Önceki zamanlarda fiyatlara zam gelse bile siparişin geçildiği tarih dikkate alınıyor, sipariş tarihindeki fiyat geçerli oluyordu.

TARIM KREDİ YEM’DE YEM FİYATLARI KAÇ LİRA OLDU?

Tarım Kredi Yem, 14 Nisan’da yaptığı zamla 250,73 liradan satılan buzağı başlangıç yeni 265,73 TL’ye, 20 protein sığır süt yemi 247,50 TL’den 262,50 TL’ye, sığır besi yemi (standart) 223,27 TL’den 238,27 TL’ye, kuzu büyütme yemi 246,89 TL’den 261,89 TL’ye ve koyun süt yemi ise 241 TL’den 256 TL’ye çıktı.

Bakalım, zaten zor şartlar altında üretim yapan çifttçinin bu ikinci zamma tepkisi ne olacak?

ZAMLA BERABER YEMİN ÇİFTÇİYE SATIŞ FİYATLARI ŞÖYLE;

Tarım Kredi Yem den sonra kooperatifler de yüzde 9 komisyon uyguluyor. Buna göre gelen zamla birlikte yem fiyatlarının çiftçiye satış fiyatları şöyle oldu;

Buzağı başlangıç yemi 289 TL/Çuval,

20 protein sığır süt yemi 286 TL/Çuval,

Sığır besi yemi (standart) 260 lira,

Kuzu büyütme yemi 285 TL/Çuval

Koyun süt yemi 279 TL/Çuval oldu.