Yaptırım Sonrası Yükselen Dolar ile Altın Sert Düştü: İşte Dolar/TL ve 24 Ayar Gram Çeyrek Altın Fiyatları Tahminleri

Son dakika haberi: Dolar kuru ile altın fiyatlarında yaşanan yaptırım hareketliliği kısa sürdü ve dolar kuru ile gram altında öğle saatlerinde yaşanan yükseliş yerini düşüşe bıraktı.

Yaptırım Sonrası Yükselen Dolar ile Altın Sert Düştü: İşte Dolar/TL ve 24 Ayar Gram Çeyrek Altın Fiyatları Tahminleri

Yaptırım sonrası sert yükelen dolar ile altın düşüşe başladı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın giderayak imzaladığı yaptırım kararının ardından dolar kuru ile altın fiyatlarında yükseliş başlamıştı. Sabah saatlerinde 7,86 TL seviyesinde olan dolar kuru hızlı bir yükselişle 8 liranın üzerine çıktı ve 8,02 TL seviyesini gördü. Gündüz saatlerinde 465 TL seviyesinde olan gram altın ise yaptırım haberleri sonrası yükselişe geçti. 

DOLAR /TL'DE SON DURUM

Piyasalardan alınan verilere göre dolar kuru , yaptırım kararının ardından başlattığı yükselişini düşüşe bıraktı. Edinilen bilgilere göre dolar kuru 7,83 TL seviyesine kadar geriledi. İşte dolar kurunda son saatlerde yaşanan değişimin grafiği:

Yaptırım açıklaması sonrası 9.57 TL seviyesine kadar çıkan euro kuru ise 9,49 TL'ye geriledi.

GRAM ALTIN

Yaptırım açıklamasının ardından 473  TL seviyesine kadar tırmanan gram altın daha sonra düşüşe başladı. Ons fiyatının 1838 dolara gerilemesi sonrası gram altın 462 TL'yi gördü. İşte gram altında yaşanan ani yükseliş ve düşüşün grafiği:

Altın fiyatları, yatırımcıların olumsuz gelen istihdam verisinden ziyade mali teşvik paketi anlaşmasına odaklanmasıyla, yatay seyretti.

Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell’ın üst düzey danışmanlarından biri, iki partiden senatörlerin ortaklaşa sunduğu mali teşvik paketi teklifini birçok Cumhuriyetçinin kabul etmeyeceğini söyledi. Böylece teşvik paketi perşembe günü bir darbe daha yemiş oldu.

Altın ise pandemiyle birlikte son 10 yıldaki en büyük kazancına doğru ilerlerken aşı gelişmeleri güvenli liman rallisinin hız kesmesine neden oldu.

ABD’de uygulanması planlanan ilk kovid-19 aşısı danışma kurulunun tavsiye onayını alarak, Amerikan Gıda ve İlaç Kurumundan acil kullanım izni amaya bir adım daha yaklaştı.

Aralarında Nikolaos Panigirtzoglou'nun da bulunduğu JPMorgan quant stratejistleri Kasım ayından bu yana paranın Bitcoin fonlarına girdiğini ve altından çıktığını, ve bu trendin uzun vadede sadece daha fazla kurumsal yatırımcının kripto paralarda pozisyonlanmasıyla sürebileceğini belirtiyorlar.

JPMorgan, dijital paraların bir varlık sınıfı olarak giderek popüler bir hale gelmesiyle birlikte altında ve kripto piyasalarda büyük bir değişim bekleyen az sayıda banka arasında. Zira yatırımcıların gelecek yıllarda sermayenin sadece sınırlı bir kısmını altından kripto varlıklara kaydırması durumunda bile bu trend değerli metallerde yükseliş bekleyenler için bir sorun haline gelebilir.

Bankanın stratejistlerinin kaleme aldığı notta, "Bitcoin'in kurumsal yatırımcılar tarafından benimsenmesi henüz yeni başladı. Altının kurumsal yatırımcılar tarafından benimsenme düzeyi ise çok ileri bir seviyede." dendi.

ÇEYREK ALTIN VE DİĞER ALTIN CİNSLERİNİN FİYATLARI

Çeyrek altın 757 TL.

Cumhuriyet altını 3021 lira

22 ayar bilezik gr: 435 lira