Yaptırım Sonrası Dolar Kuru ve Gram Altında Fiyatlar Tersine Değişti

Son dakika haberi: ABD'den bir son dakika haberi geldi ve yaptırım kararı alındığına yer verildi. Yaptırım kararı sonrası en merak edilen konu, hangi yaptırımların uygulanacağı ve dolar kurunun ne olacağı konuları oldu.

Yaptırım Sonrası Dolar Kuru ve Gram Altında Fiyatlar Tersine Değişti

Yaptırım sonrası dolar düşmeye başladı.

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığı 'ndan bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada S400'ler nedeniyle Türkiye'ye yaptırım uygulanması kararı alındığına yer verildi. 

HANGİ YAPTIRIMLAR?

CAATSA yasası altında uygulanan yaptırımlar, Savunma Sanayi Başkanlığı ve Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir'i hedef alıyor.

CAATSA NEDİR?

Amerika, kendi çıkarlarına uymayan ülkelere yaptırımlar uygulamak için CAATSA adını verdiği bir liste hazırladı ve ülkelere bu yaptırımları uyguluyor. Uzun adı, ABD Hasımlarına Yaptırım Yoluyla Mücadele Yasası olan CAATSA 'da Rusya, İran Kuzey Kore ciddi yaptırımlar uygulanmaktadır. İşte CAATSA maddeleri:

DOLAR DÜŞTÜ

Yaptırım açıklaması öncesi 7.88 TL seviyesinde olan dolar kuru , açıklama sonrası düşmeye başladı ve 7,83 TL seviyesine kadar geriledi. İşte dolar kurunda son dakikalarda yaşanan değişimin grafiği:

Yaptırım açıklaması öncesi 9.59 olan Euro kuru ise 9.52 TL'ye geriledi.

GRAM ALTIN

Gram altın da düşüşe geçti ve 460 TL 'ye kadar geriledi. 

DIŞİŞLERİ'NDEN SERT TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı: "ABD’nin Türkiye’ye karşı tek taraflı yaptırımlar içeren kararını kınıyor ve reddediyoruz" DEDİ.