Yapılandırma Başvurusu Yapanlar Dikkat: Son Gün Geliyor!

Son dakika haberi: Yapılandırma başvurusu yapan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Açıklamada ilk taksit ödemesi için son günün 1 Mart olduğuna yer verildi.

Yapılandırma Başvurusu Yapanlar Dikkat: Son Gün Geliyor!

Son dakika: Yapılandırmaya başvuru yapanlar için son tarih 1 Mart.

Son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada Borç yapılandırmaya başvuru yapan vatandaşlar için ilk taksit ödeme günlerinde sona gelindiğiney er verildi. İlk taksidini ödemek isteyen vatandaşlar 1 Mart tarihine kadar ödeme yapacak. İlk taksidini ödemeyenler indirimden faydalanamayacak. 

1 Mart tarihinde borcunu tek taksit şeklinde ödeyenlerin Yİ-ÜFE oranında hesaplama yapılacak ve yüzde 90 alınmayacak. Ana paranın üzerine yüzde 10 Yİ-ÜFE eklenecek ve bu şekilde ücret tahsil edilecek.  1 Mart tarihine kadar ödenmesi durumunda ise idari para cezalarında ise yüzde 25 indirim uygulanacak.

ÖDEMELER NASIL YAPILACAK?

Yapılandırma başvurusu yapan ve başvurusu uygun görülüp borcu yapılandırılan vatandaşlar , ödemelerini internet üzerinden, gelir idaresi sayfasından, İnteraktif Vergi Dairesi aracılığıyla ve bankalardan ya da vergi dairelerinden yapabilecekler. Vatandaşlar, isterse ilk taksit ödemesini yapıp kalan borcunu, başvuru yaptığı sırada belirttiği gibi ödeyecek. Ya da tek, iki taksitte tüm borcunu ödeyebilecek.

İlk taksitte borcun tamamının ödenmesi durumunda faizde yüzde 90 indirim yapılacak. İki taksitte ödenmesi durumunda ise faizde yüzde 50 indirim uygulanacak. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA