VGM Başvuru Formunu Yayımladı: İhtiyaç Sahiplerine 1037 TL Maaş Verilecek

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ihtiyaç sahiplerine muhtaç aylığı bağlanacağı ve aylığın 2021 yılı için 1037 liraya çıkarıldığı bildirildi. Başvuru formu yayımlandı ve başvuruların nasıl yapılacağı açıklandı.

VGM Başvuru Formunu Yayımladı: İhtiyaç Sahiplerine 1037 TL Maaş Verilecek

VGM açıkladı: İhtiyaç sahiplerine ayda 1037 lira maaş verilecek.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada ihtiyaç sahibi olan ailelere 2021 yılında 1037 lira maaş verileceği açıklandı. "Vakıflar Genel Müdürlüğünce, vakfiyelerde yer alan hayır şartlarının yerine getirilmesi amacıyla muhtaç aylığı bağlanmaktadır." ifadeleri ile duyurulan muhtaç aylığının detayları yazımızda.

KİMLERE VERİLECEK?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada başvuruya ilişkin bilgiler, başvuru şartları "Annesi ya da babası olmayan muhtaç çocuklar ile % 40 ve üzeri engelli olan muhtaçlara aşağıdaki şartların tamamını sağlamaları halinde muhtaç aylığı bağlanır." ifadeleri ile şu şekilde duyuruldu:

- Sosyal güvencesi olmaması,

- Herhangi bir gelir veya aylığı bulunmaması,

- Mahkeme kararı veya kanunla bakım altına alınmamış olması,

- Gelir getirici taşınır ve taşınmaz malı mevcut olmaması veya olup da bunlardan elde edeceği aylık ortalama gelirinin bu yönetmelikle belirlenen muhtaç aylığı miktarını geçmemesi

BAŞVURU

Muhtaç aylığı başvurusu yapmak isteyen vatandaşların başvuru formunu doldurması ve imzalaması, daha sonra engelli ise engel durumunu belirten sağlık raporunu da ekleyip ikamet ettiği şehirde bulunan Vakıflar Bölge Müdürlüğü 'ne şahsen ya da posta yolu ile göndermesi gerekmektedir. Başvuru sırasında adayların götürmesi gereken evrakları şu şekilde:

Muhtaç aylığı başvuru formu,
Engelliler için özrünü belirten sağlık kurulu raporu.

VGM BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİ ADRESİ

BAŞVURU FORMU

Başvuru formları ise şu şekilde:

 - Muhtaç Aylığı (ENGELLİ) Başvuru Formları için tıklayın

 - Muhtaç Aylığı (YETİM) Başvuru Formları için tıklayın

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN