Vergi Affı ve Borç Yapılandırması Açıklaması

TBMM 'nin yeni yasama yılına başlaması ile birlikte milyonlarca kişinin vergi affı ve yapılandırma talepleri gündemde yer aldı. Peki yapılandırma mı olacak yoksa vergi affı mı gelecek? İşte detaylar.

Vergi Affı ve Borç Yapılandırması Açıklaması

Vergi Affı ve yapılandırma meclis gündemine gelecek mi?

Türkiye genelinde devlete borcu olan vatandaşlar, hükümetten yapılandırma ya da vergi affı müjdesi bekliyor. Sosyal medya üzeri.nde paylaşım yapan vatandaşlar, kamubultnei.com 'u da yoğun şekilde mesaj yağmuruna tutup seslerini dile getirmemizi istedi. Biz de vatandaşların sesini duyurmak, vegi affı ve yapılandırma konusunda son durumu bildirmek için bu yazımızı kaleme aldık.

KYK, VERGİ, MTV, KDV, CEZALAR VE DİĞER BORÇLAR

Türkiye genelinde yüz binlerce vatandaş, devlete olan borçlarını ödeyemedi. Ödemelerin gecikmesi sonrası borçlar icralık oldu ve vatandaşlar , borçlarını toplu şekilde ödeyemediği için mağdur oluyor. 

PANDEMİ NEDENİYLE GEÇİM SIKINTISI

Mart 2020 'de Türkiye 'de görülen ilk coronavirüs vakası sonrası Türkiye genelinde kısıtlamalara gidildi. Küresel piyasalarda ciddi daralmalar yaşandı ve bu durumdan Türkiye'de etkilendi. Vatandaşlar, uzun süre temel ihtiyaçlarını giderebildi ve borçlarını ödeyemedi. 

Borçların ödenmemesi sonrası ise yapılandırmalar bozuldu toplu ödeme yapılması istendi. Borcu toplu şekilde ödeyemeyen vatandaşlar ise devletten yeni bir yapılandırma müjdesi beklemeye başladı. 

VERGİ AFFI

Yıllar önce sık sık gündem gelen vergi affı , bu yıl da gündeme geldi ama Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bu konuda kapıları kapatmıştı. Bakan Albayrak yaptığı açıklamada, bundan sonra vergi affı olmayacağını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Son dönem yine bir şey atmışlar. Duydum. ‘Sayın Bakanım, vergi affı geliyor.’ Nereden çıktı ya? Biz iktidara geldik vergi affı yok. Amaç ne? Yalan haberle ahlaklı bir şekilde vergi disiplini oturmaya başlayan vatandaşa ne yapmaya çalışmak? Zaten vergi affı geliyor, vergi ödemeyelim. Yok, biz ne dedik. Vergi affı yok. Yapılandırmalar var, sıkıntıda olanlara destek var, baktılar ocak vergi rakamları iyi geliyor, şubat da fena değil, bunların bütçe performansı iyi gidiyor, oradan nasıl sekteye vururuz? Sabahtan akşama yalan. Kağıt sallıyor, onu bunu diyor. Yok. ’Bu çerçevede aflar dönemi bitti’ demiştik. Ben buradan, birinci ağızdan, birilerinin yalanına kanmama noktasından bunu da söyleyeyim.”

YAPILANDIRMA OLACAK MI?

Devlet, yapılandırma yaptığı zaman tahsil edemediği borçların büyük çoğunluğunu alabiliyor. Bu nedenle bir yapılandırma olması, hem devlet hem vatandaşlar açısından iyi olacak. 

Edinilen son dakika bilgilerine göre bir vergi affı söz konusu olmadığı, yapılandırmanın ise önümüzdeki günlerde Mecliste görüşüleceği öğrenildi. 

Peki sizce yapılandırma mı olmalı vergi affı mı olmalı? Yorum kısmı aşağıda.

MECLİS AÇILDI

TBMM yeni yasama yılına 1 Ekim 2020 günü başladı. Meclisin açılması ile birlikte önümüzdeki haftalarda yapılandırmanın gündeme gelmesi bekleniyor. 

Süreçten bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN