Veli Ağbaba'dan Asgari Ücret Çıkışı: "%10 Oranında Asgari Ücret Zammı için Çalışıyorlar..."

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücretle ilgili 'Jestimizi yaparız' şekilndeki açıklamalarına tepki gösterdi. CHP'li Ağbaba asgari ücretlilerin açlığa mahkum edileceğini öne sürdü.

Veli Ağbaba'dan Asgari Ücret Çıkışı: "%10 Oranında Asgari Ücret Zammı için Çalışıyorlar..."

CHP'den Asgari Ücret Çıkışı: Açlığa Mahkum Edecekler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP İstanbul Milletvekili Kaboğlu ile birlikte Malatya Battalgazi CHP İlçe Başkanlığı'nca düzenlenen kongreye katıldı.

Burada ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP'li Ağbaba, asgari ücret meselesine de değindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz gün yaptığı 'Gerekirse jestimizi yaparız' şeklindeki asgari ücret açıklamalarına tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı, "Asgari ücrete jest yapacağız diyor. Niye jest yapıyorsun? Beyefendinin rakamlarına bakıyorsun enflasyonu %10.56 olarak açıklıyor. Doğalgaz’a%52, elektriğe % 60 zam gelmiş. Saman 1200 Lira’ya yükselmiş. Sokağa bakıyorsun enflasyon %50 ama beyefendinin rakamlarına bakıyorsun %10.56. Niye?" ifadelerini kullandı.

Asgari ücrete yüzde 10 zam yapılabilmesi için enflasyonun düşük gösterildiğini söyleyen CHP'li Ağbaba, asgari ücretlinin açlığa mahkum edilmeye çalışıldığını öne sürerek asgari ücret konusunda sendikaların birlikte hareket etmesini takdirle karşıladığını söyledi. Ağbaba, "Çünkü amaçları Asgari ücrete %10 zam yapabilmek, asgari ücretliyi açlığa mahkum etmek. Amaç bu. Ayrıca 3 konfederasyonu da kutluyorum. Biraraya geldiler ve ortak bir rakam üzerinde anlaşarak bunu açıkladılar. Asgari ücret görüşmeleri açısından konfederasyonlarun bir arada hareket etmeleri önemli. Onlara da teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.