Ve Altın Fiyatları Kritik Seviyeyi Aştı

Son dakika haberi: Altın fiyatlarında hızlı yükseliş devam ediyor. Piyasalardan alınan son dakika verilerine göre altının ons fiyatı ile gram ve çeyrek altında rekor kırıldı. İşte altın fiyatlarında son durum ve fiyatlarla ilgili bazı değerlendirmeler ile altın fiyatlarında yükselişin nedeni.

Ve Altın Fiyatları Kritik Seviyeyi Aştı

Ve altın kritik seviyeyi aştı.

Son günlerde art arda rekor kıran altın fiyatları durulmuyor. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre gram altın tarihi seviyeyi geride bıraktı. 450 TL seviyesini aşan gram altın, gece yarısı 452 TL ile tarihinin en yüksek seviyesine kadar çıkarken bir miktar düşüş sonrası gram altın 450 TL seviyesinde sabitlendi.

ONS FİYATI GECE YARISI REKOR KIRDI

Altının ons fiyatı gece saatlerinde tarihinin en yükske seviyesine kadar tırmandı. Gece saat 2.47 sularında 2029 dolar ile tarihinin en yüksek seviyesini gören altının ons fiyatı şu sıralar 2022 dolar seviyesinde işlem görüyor. 

GRAM ALTIN TARİHİ SEVİYEYİ GERİDE BIRAKTI

Altının ons fiyatında gece yarısı başlayan bu yükselme ile gram altın da yükseldi ve rekorlarına bir yenisini daha ekledi.  Gece yarısı altının ons fiyatında yaşanan yükselişle 452 TL seviyesine kadar tırmanan gram altın , daha sonra bir miktar düştü. 

Piyasalardan alınan son dakika verilerine göre gram altın 450.99 TL seviyesinde işlem görüyor.

Saatler 08,45 'i gösterdiğinde ise gram altın 453,27 TL seviyesine çıktı.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Kapalı çarşıda çeyrek altın da rekor kırıyor. Önceki günü 720 TL seviyesinden kapatan çeyrek altın , bugünkü yükselişle birlikte 730 TL seviyesine geldi. Cumhuriyet altını ise 2955 TL seviyesine çıktı.

22 ayar bilezik gram fiyatı ise 413 TL 'ye çıktı.

YÜZDE 30 YÜKSELDİ

Altın fiyatları bu sene yüzde 30 'luk bir yükseliş gerçekleştirdi. Korona pandemisi etkisi, ülkeler arası yaşanan krizler, jeopolitik risklerin artması nedeniyle yükselen altın  merkez bankalarının yavaşlayan büyümeye büyük çaplı teşviklerle cevap vermesi ile birlikte kazançlarını daha da artırabilir

Aralarında Goldman Sachs Group Inc.'nin bulunduğu bazı bankalar rallinin 2,300 dolara kadar dürebileceği tahmininde bulunuyor.

Sprott Inc. piyasa stratejisti Paul Wong, hazırladığı raporda altın fiyatları ile ilgili değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

"Zemin altının yükselişini sürdürmesi için oluşmuş durumda," dedi ve "Mali harcamaların sürmesini, aşırı genişlemeci para politikasının yıllarca yerinde kalmasını ve Fed'in dikkat çektiği üzere toparlanmada zorlukların devam etmesini bekliyoruz" 

KAMUBULTENİ.COM | ANKARA