Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden Öğrencilere 5.200 TL Burs

Vakıflar Genel Müdürlüğü yapmış olduğu açıklamada üniversite öğrencilerine 2022 - 2023 Eğitim öğretim yılında toplamda 5.200 TL burs verileceğini duyurdu.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden Öğrencilere 5.200 TL Burs

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden Öğrencilere 5.200 TL Burs

Üniversite öğrencilerini sevindiren haber Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden geldi.Vakıflar Genel Müdürlüğü yapmış olduğu açıklamada üniversite öğrencilerine 2022 - 2023 Eğitim öğretim yılında toplamda 5.200 TL burs verileceğini duyurdu.

VGM Burs Başvuruları Online

Vakıflar Genel Müdürlüğüne burs başvuruları online olarak yapılacak. Kurum tarafından belirlenen başvuru tarihleri arasında öğrenciler kendilerinden istenen belgeler ile birlikte www.vgm.gov.tr adresine giriş yaparak, burs başvuru formunu doldurdukları takdirde burs başvuruları yapılmış olacak. Yapılan açıklamaya göre güncel olarak sabit bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere, Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerine, okumakta oldukları eğitim kurumunda ek süre öğrenim gören öğrencilere, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine, Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrencilere, Vakıflar Genel Müdürlüğünden muhtaç aylığı alan öğrencilere, başvuru yapılan eğitim yılından önceki eğitim yılında yükseköğrenim bursundan yararlanmaktayken başarısız olma nedeniyle bursu kesilmiş olan öğrencilere bu burs ödemesi sağlanmıyor.

Eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Ekim ayından itibaren öğrencilere VGM burs ödemesi yapılacak. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında VGM tarafından öğrencilere aylık ödenen tutar 650 TL olarak ödenmişti. Bu eğitim öğretim yılında tutara zam yapılması beklenirken, öğrencilere yıl boyunca ödenen toplam tutarın en az 5.200 TL olacak. Bu tutarın enflasyon oranında zamlanması yüksek ihtimal iken, ödemeler aylık olarak burs almaya hak kazanan öğrencinin eğitim kurumunun bulunduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ödeniyor.