Vakıfbank'tan 12 Ay Geri Ödemesiz Destek Kredisi: Başvurusu Başlıyor

Vakıfbank bir açıklama yaptı ve dün açıklanan kredi paketinin detaylarına yer verildi. Açıklamada faiz oranın ne kadar olacağı, geri ödemesiz sürenin 12 ay olabileceğine yer verildi.

Vakıfbank'tan 12 Ay Geri Ödemesiz Destek Kredisi: Başvurusu Başlıyor

Vakıfbank'ın destek kredisi detayları belli oldu.

Önceki gün Vakıfbank Genel Müdürü Üstünsalih bir açıklama yaptı ve kredi destek paketinin duyurulduğunu söyledi. Üstünsalih yaptığı açıklamada 40 milyar TL'lik bir kredi paketini duyurdu. Vakıfbank Genel Müdürü, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Başta İmalatçı ve ihracatçı firmalarımız olmak üzere işletmelerin kullanımına sunacağımız yeni kredi paketimiz, 2 milyar dolar ve 25 milyar TL olmak üzere toplam 40 milyar TL büyüklüğünde olacak. TCMB politika faizine endeksli kredimizin başlangıç faiz oranını yıllık yüzde 17,75 olarak belirledik. Paketimiz 12 aydan başlayarak 72 aya kadar vadeler içermekle birlikte firmalarımızın ihtiyaçları ve nakit akışına göre 1 yıla kadar ödemesiz dönem uygulanabilecek Yine Bankamız tarafından sektörde bir ilk olarak gerçekleştirilen bu ürünümüzün hem firmalarımız için hem de ülkemiz ekonomisi adına hayırlı olmasını diliyorum."  ifadelerini kullanmıştı.

FAİZ DÜŞERSE YAPILANDIRMA OLACAK

Üstünsalih yaptığı açıklamada politika faizinin azaltılması durumunda verilecek kredinin faiz oranlarının düşürüleceği açıklanırken , faiz artırımı kararı gelmesi durumunda kredi faiz oranlarının aynı kalacağına yer verildi.  Politika faiz oranı düşerse yapılandırma gelecek ve vatandaşların çektiği kredilerin faizleri aşağı çekilecek.

1 YIL GERİ ÖDEMESİZ OLACAK

Edinilen bilgilere göre söz konusu destek kredisinin 12 ay geri ödemesiz şekilde çekilebileceği bildirildi.  Üstünsalih açıklamasında, "Başta imalatçı ve ihracatçı firmalarımız olmak üzere işletmelerin kullanımına sunacağımız yeni kredi paketimiz, 2 milyar dolar ve 25 milyar TL olmak üzere toplam 40 milyar TL büyüklüğünde olacak. TCMB politika faizine endeksli kredimizin başlangıç faiz oranını yıllık yüzde 17,75 olarak belirledik. Paketimiz 12 aydan başlayarak 72 aya kadar vadeler içermekle birlikte firmalarımızın ihtiyaçları ve nakit akışına göre 1 yıla kadar ödemesiz dönem uygulanabilecek." dedi.

BAŞVURU

Krediye başvuruların önümüzdeki hafta başlaması bekleniyor. Başvurular Banka şubelerinde yapılacak.