Uzmanlardan gram altın uyarısı! Altın fiyatlarında rüzgar tersine esecek

Gram altın alanlar yandı. Uzmandan uyarı geldi altında işlerin beklenenin tam tersine doğru gittiğini vurgulayan İslam Memiş neler söyledi? İşte altınla ilgili yeni gelişmeler…

Uzmanlardan gram altın uyarısı! Altın fiyatlarında rüzgar tersine esecek

Son dakika gelişmesi olarak altın piyasalarında dikkat çeken bir hareketlilik yaşanıyor. ABD'de açıklanan ÜFE ve TÜFE verileri ile Fed Başkanı Jerome Powell'ın politika faizine ilişkin sinyalleri altın fiyatlarını etkiledi. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş son yayınladığı videoda altın için önemli seviyeler belirledi ve yatırımcılara bu konuda uyarılarda bulundu.

İslam Memiş Youtube Kanalında Neler Söyledi?

Finansal analist İslam Memiş kişisel YouTube kanalında altın döviz ve borsa piyasalarını değerlendirerek önemli yorumlarda bulundu. Memiş piyasalarda keskin dalgalanmalara dikkat çekerek altın ve gümüşte hızlı yükselişlerin ardından düşüş eğilimlerinin gözlendiğini vurguladı.

Uzmanlardan gram altın uyarısı! Altın fiyatlarında rüzgar tersine esecek

Borsa İstanbul'un 10,215 seviyesinde olduğunu ve 10,200 direncinin üzerinde tutunma çabasının devam ettiğini aktardı. Ayrıca Memiş 9,800 ile 10,500 puan arasının kritik bir referans noktası olduğunu belirtti. Dolar kurunda istikrarlı bir fiyatlanma olduğunu ve Euro dolar paritesinin toparlandığını söyleyerek parite için olumlu beklentilerini dile getirdi.

İslam Memiş "Ons altın 2376 dolarda. Bugün 2395 dolara kadar yükseldi" diyerek altın fiyatlarına ilişkin yorumlarını paylaştı. Memiş "2380 direncini işaret etmiştim. Özellikle dolara geçiş için iyi bir fırsat olduğunu da ifade etmiştim. Aynı düşüncem geçerli. Ons altında 2380 doların üzerinde kapanış olmazsa aşağıda 2280 dolar destek seviyesi geçerliliğini koruyacak" şeklinde değerlendirmede bulundu.