Uzmanlar Uyarıyor: Borsa Yatırımcısı Artık Dikkatli Olmalı!

Borsa İstanbul seçim sonrası yeniden tırmanışa geçerken piyasayı yakından takip eden uzmanlardan uyarılar gelmeye başladı.

Uzmanlar Uyarıyor: Borsa Yatırımcısı Artık Dikkatli Olmalı!

Mayıs ayında 4309 seviyesine kadar gerileyen Borsa İstanbul, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından hızlı bir atak yaparak 5444 seviyesine kadar yükseldi. Özellikle Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna Mehmet Şimşek’in oturması sonrası ekonomideki ılımlı hava borsada da yeni yatırımlara hız kattı.

Hafta açılışında THY, Pegasus, Sasa gibi birçok şirket tavan fiyatlarda kapanış gerçekleştirdi. Dün ki kapanışta endeks 5373 puandan yüzde 5.04 artış kaydetti. Bugün ise yatay bir seyirle devam eden Borsa İstanbul için uzmanlardan kritik uyarılar geldi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Bist 100 endeksinde 5.407 puan görüldü. Bundan sonra kâr satışlarına dikkat etmek gerek. Sürekli yükselen değil, yatay sürecine girebilir. 4.390 puan seviyesinden giriş yapanlar iyi bir karar vermiştir. Artık dikkat etme vakti.'' dedi.

Ata Yatırım tarafından yapılan değerlendirmede ise , “BIST100 Endeksi dün 5.373 seviyesinden kapandı. Normalleşme sürecinde ilk hedef olarak 5.350-5.400 aralığına gelindi. Faiz ve döviz piyasalarının tam nerede dengeleneceğini görmek için 22 Haziran Para Piyasası Kurulu toplantısının beklenmesi gerekebilir. O zamana kadar TL’nin denge bulabileceği seviyelere doğru değer kaybı borsaya olumlu yansıyor. Günlük bazda yukarı momentumun biraz yavaşlamasını bekliyoruz. Yukarda ilk direnç 5.465 olarak izlenebilir. Geri çekilmelerde şimdilik 5.200’ün üstünde kalacağımızı düşünüyoruz. KKM’lerin idaresini kolaylaştıracak somut normalleşme adımları daha yüksek seviyelerin önünü açacaktır.” denildi.

CDS 12 Ayın En Düşük Seviyesinde

Türkiye Kredi Temerrüt Takası (CDS) 500 baz puanın altına düştü. Yeni ekonomi yönetiminin şekillenmeye başlaması ve ekonominin geleceğine dair verilen mesajlar bu düşüşte etkili oldu. CDS 22 Mayıs’ta 700 puanı geçmişti.