Uzmanlar Uyarıyor: Altın ve Dolar Belirsizliğine Karşın Yatırımınızı Oraya Yapın!

24 Eylül 2022 gümüş fiyatları, günlük ve değişime uğramaya devam ediyor. Son dönemlerde dalgalı bir şekilde fiyat hareketliliği yaşam altın ve dolara rağmen gümüş fiyatlarının yavaş yavaş ama temkinli bir şekilde değer artışı yaşamasına dikkat çeken uzmanlar, belirsizliğin risk getirdiğini ve bu belirsizlikten kaçmak isteyen yatırımcıların virgül ellerindeki birikimlerini gümüş madenine yapmalarının mantıklı olacağını söylüyor.

Uzmanlar Uyarıyor: Altın ve Dolar Belirsizliğine Karşın Yatırımınızı Oraya Yapın!

Yatırım yapmak isteyen vatandaşların en çok merak ettikleri hususların başında 24 Eylül 2022 gümüş ne kadar? Sorusunun cevabı gelmektedir. Türkiye'de ve dünya çapında gelişim gösteren olaylar akabinde yükselişe geçen ya da düşen gümüş fiyatları ile ilgili 24 Eylül 2022 gümüş kaç TL? Gümüş fiyatları bugün ne kadar? Sorularının cevapları araştırılıyor.

24 Eylül 2022 Gümüş Fiyatları Ne Kadar, Kaç TL?


Serbest piyasalarda ve Kapalıçarşı'da gümüşün alış ve satış fiyatına baktığımızda en düşük Gümüş 11,17 liradan alınırken işlem görürken satış fiyatı ise 11,19 TL'den işlem görüyor.


Gümüşün Değerinin Yükselmesi İle Düşmesinin Sebebi Nedir?

Altın ile gümüş fiyatları genel itibariyle doğru orantılı bir şekilde hareket ediyor. Gümüş fiyatı Türkiye ve dünyada meydana gelen gelişmeler sonrasında değişimi uğruyor. gümüş fiyatını etkileyen kriterler arasında yatırımcıların tercihleri ile davranışları da bulunuyor. 

Arz ve talep dengesine bağlı bir şekilde fiyatlar ya düşer ya da artar. Gümüşe olan talep artışı, yatırımcının gümüşü güvenli bir liman şeklinde görmesini sağlar. Satın alım sonrası fiyatlarda yükseliş meydana gelir. Talebin azalması ile beraber fiyatların düşmesi durumu ortaya çıkar.

Uzmanlarım yapmış oldukları açıklamalara göre son dönemlerde dünyada ve Türkiye'de meydana gelen gelişmelere bakıldığında dolar ve altının sürekli değişiklik göstermesiyle beraber özellikle de Türk lirasının Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın durmadan faiz indirmesi sonrasında değer kaybına uğramasıyla beraber vatandaşların ne yapacaklarını şaşırdıkları bir anda uzmanların, aslında yaptıkları yorumlar arasında gümüş madenine yatırım yapmanın uzun vadede yatırımcısının yüzünü güldüreceği şeklinde olmaktadır.