Uzmanlar: Dolar Düşecek!

Suudi Arabistan Maliye Bakanı Muhammed el cedaan, Merkez Bankası’na 5 milyar dolar tutarındaki mevduatı ‘birkaç gün içerisinde’ yatıracaklarını dile getirdi. Bu sebeple döviz piyasası dolarda çok ciddi manada bir düşüş beklentisinin oluştuğunu belirti. Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki swap antlaşması kapsamında Suudi Arabistan, önümüzdeki günlerde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’na 5 milyar dolar tutarında mevduat yatırımı gerçekleştireceğini duyurdu. Buna göre Suudi Arabistan hazine ve maliy

Uzmanlar: Dolar Düşecek!

Dolar Düşecek Mi?

Suudi Arabistan Maliye Bakanlığı 22 Kasım 2022 tarihinde mevduat yatırılması hususunda iki ülke arasında son görüşmelerin yapıldığını aktarmıştır. Buna göre söz konusu mevduatın Merkez Bankası’nın yatırılması ile beraber beklentilerin dolar bazında kritik bir düşüş olacağı şeklinde tahminler ileri sürülmeye başladı.

 Suudi Arabistan merkez Bankası tarafından Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’na 5 milyar dolar tutarında bir mevduat aktarılmasından sonra Türkiye piyasalarında Amerikan dolarının ciddi manada düşüşe geçmesi bekleniyor.

2023 seçimlerine yaklaşırken hükümet kanadından enflasyon başta olmak üzere doların düşürülmesine yönelik atılan iktisadi adımlar, diğer taraftan uluslararası swap antlaşmaları ile Türk piyasalarına doların getirilmesi ile Amerikan dolarının fiyatının TL cinsinden düşürülmeye çalışılması ile ilgili gayretler yavaş yavaş netice vermeye başladı.


Erdoğan: Yılbaşından İtibaren Enflasyonun Boynunu Kıracağız

 2023 seçim startını veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, her konuşmasında enflasyona halkı kesinlikle ezdirmeyeceklerini dile getiriyor. Özellikle de 2023'ün başından itibaren Hayat pahalılığının gözle görülür şekilde düşüşe geçeceğinin müjdesini veren Erdoğan, özellikle de Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası bazı swap anlaşmaları ile doların düşüşe geçeceği sinyallerini vermeye devam ediyor.