Uzmanlar: 2023'te Altın Zirveyi Görecek

Bu yıl Amerikan Merkez Bankası'nın agresif sıkılaşma politikaları ile oradaki yükseliş , altın fiyatlarına baskı uygularken 2023 senesi açısından değerli metalde sert bir yükseliş yaşanması bekleniyor. Bloomberg’ de aktarılan habere göre Swis Asia Capital Genel Müdürü Juerg Kiener, 2023'te faiz artışları ile resesyon endişeleri ile dalgalı bir hal alacak piyasada altın fiyatlarının ons açısından 4.000 dolara kadar çıkmasını beklediklerini söyledi.

Uzmanlar: 2023'te Altın Zirveyi Görecek

Altın piyasasında büyük bir yukarı yönlü hareketlilik ihtimalinin söz konusu olduğunu dile getiren uzman isim, değerli metalde 2023 senesi içerisinde %10 ile %20'lik bir artış değil de daha yüksek seviyeler görüleceğini ve böylece 2.500 ile 4000 dolar aralığına yükseleceğini öngördüğünü dile getirdi.

Pek çok ülkenin 2023 senesi açısından ilk çeyrek dönemine bakıldığında resesyon ile karşı karşıya kalacaklarını dile getiren ünlü isim, Merkez bankalarının faiz artış hızını yavaşlatacağını ve bunun da altını daha da cazip bir hale dönüştüreceğini söyledi.


2000’li senelerin başından itibaren altının yıllık ortalama getirisinin %8 ile %10 arasında olduğunu dile getiren uzman isim, 'bu artış, tahvil piyasasında veya hisse senedi piyasasında görülmediği ifadelerini kullandı.

Salı günü altın fiyatları ABD doları'ndaki düşüş ile Japonya Merkez Bankası'nın getiri analizi kontrolünde düzenlemeye gitmesinin sonrasında yükselişe geçti. Fiyatlara baktığımızda %1 oranında yükselme kaydederek kritik 1.800 dolar seviyesinin üzerine çıkmayı başardı. Bugün açısından baktığımızda Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın politika faizini sabit tutma kararı alması ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın askeri ücretini 8.500 TL olduğunu açıklamasının sonrasında ons başına fiyat %0,1 artış oranı ile 1,817 Dolar civarında seyretmeye başladı.