Uzmanından Altın İçin Kritik Açıklama Yükselişe Henüz Başlamadı Yeni Rekorlar Yolda

Altın fiyatları yukarı doğru sert bir şekilde yükseliş gösterirken altının bu hızını devam ettirip ettirmeyeceği merak ediliyordur. Uzman isim açıkladı “Yükselişe henüz başlamadı.”

Uzmanından Altın İçin Kritik Açıklama Yükselişe Henüz Başlamadı Yeni Rekorlar Yolda

Altında son birkaç gündür sert bir hareketlilik yaşanıyor. Yuları doğru yaşanan hareketlilik ile ilgili vatandaşlar ne yapacağını merak ederken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten flaş bir açıklama geldi.

Posta’dan İpek Alemdar Göde’ye konuşan İslam Memiş, “ABD de geçen hafta tarım dışı istihdam verisi beklentinin üzerinde geldi. Rakamlarda ciddi bir artış var. Enflasyona dair de endişeler sürmeye başladı. Özellikle ara seçimle alakalı Trump’ın da önde olması dolar endeksinde düşüşlere neden oldu. Altın da sert bir şekilde yukarı yönlü tepki verdi. 1610 -1615 dolar seviyesi ile altının ons fiyatı bu seviyeyi gördü. Buradan tekrar yukarı yönlü bir atak gerçekleştirdi. 1723 dolar seviyesine kadar yükselişini devam ettirdi. Altının ons fiyatında 1760 doları direnç seviyesi olarak takip edebiliriz. Yılın sonuna doğru da 1800 dolar seviyesine doğru ataklar bekleniyor” dedi.

Artış Devam Edecek

Altın fiyatlarında yükselişin devam etmesinin beklendiğini belirten Memiş, “Yıl sonuna kadar altında yükseliş görülecektir. Yukarı yönlü ataklar devam edecektir. O yüzden bozdurmak isteyen vatandaşların acele etmemesini tavsiye ediyorum. Altın fiyatları daha yeni yükseliş trendine başladı. 6 aydır bir baskılanma vardı. Bu baskılanmanın sonuna geldik. Altın fiyatlarında yukarı yönlü hareket devam ediyor. Altının ons fiyatındaki yükselişler gram altın fiyatına da yansıdı” ifadelerini kullandı.

Altına Yönelim Sürüyor

Altın fiyatlarının 6 aydır baskı altında olduğunu ifade eden Memiş, “Altının ons fiyatındaki hareketlerin pozitif yönde ilerlemesini bekliyorum. Son 6 aydır altın fiyatlarında yaşanan baskı yılın üçünü çeyreğinde hem merkez bankası hem de vatandaşlar alımlarını arttırdı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yılın üçüncü çeyreğinde 31 tonluk alım yaparken mücevherat ve işçilikli altın tarafında 11 tonluk altın talebi oluştu. Yastık altındaki altınlarda da ciddi bir alım oldu. Çeyrek altın, gram altın, cumhuriyet altını gibi. 980 lira seviyesine kadar gerileyen gram altın vatandaşları alıma yönlendirdi” şeklinde konuştu.

Gram Altında Rekor Beklentisi

Altın fiyatlarında artışın devam etmesinin beklediğini ifade eden Memiş, “Gram altın 1030 lira seviyesine kadar yükseldi. Gram altın/TL fiyatında yeni rekorlar beklemeye devam ediyoruz. Özellikle 1060, 1090, 1150 lira gibi rakamları yukarı yönlü hareketini devam ettireceğini düşünüyorum. Gümüşte de aynı zamanda yükseliş devam ediyor. Özellikle altın alımı yapacak olan vatandaşların da acele etmesi gerekiyor. Çünkü altın fiyatlarında artık bin liranın altında bir seviye çok mümkün gibi durmuyor” şeklinde konuştu.

Altın Almayanlara Tavsiye

Altın alamayan ancak yatırım yapmak isteyen kişilere tavsiyelerde bulunan Memiş “Banka mevduatlarında da ciddi bir alım talebi oluştu. Banka mevduatlarında yüzde 70 civarında bir artış oldu. Altın yatırımı yapamayan yüksek bulan kişilerin gümüşe yönlenmesi gerekiyor. Onda da ciddi yükselişler bekliyoruz. Gümüşün gram fiyatı kapalı çarşıda 13 lira seviyesine yükselirken gümüşün ons fiyatı 21 -25 dolar seviyesinde. Burada da yukarı yönlü hareketlerin devam edeceğini tahmin ediyorum” dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /