Uzaktan Eğitim Sürecinde Bilgisayar ve Tablet Mağduriyeti Sürüyor ! Fiyatlar El Yakıyor

Bilgisayar ve tablet fiyatlarındaki yükselişle beraber uzaktan eğitim süreciyle birlikte en büyük ihtiyaçlardan birisi haline gelen ürünlere erişim sıkıntı haline geldi.

Uzaktan Eğitim Sürecinde Bilgisayar ve Tablet Mağduriyeti Sürüyor ! Fiyatlar El Yakıyor

Eli yüzü düzgün bir dizüstü bilgisayar almak isteyen vatandaşların 3 asgari ücret tutarı kadar parayı gözden çıkarması gerekirken, tablet fiyatları da  dudak uçuklatıyor. Koronavirüs pandemisi döneminde en büyük ihtiyaçlardan biri haline gelen elektronik ürünlerin fiyatları döviz fiyatlarına paralel artış gösterirken, bilgisayar fiyatlarındaki artışın en büyük nedenlerinden birisinin de bitcoin madenciliği olduğu belirtiliyor. Bitcoin madenciliği ile ekran kartları ve neredeyse dizüstü bilgisayarlarına adeta hücum eden madenciler nedeniyle piyasada ekran kartı ve görece iyi ekran kartına sahip dizüstü bilgisayar bulunmakta güçlük yaşanıyor. Ekran kartı üreticilerinden Nvdia küresel çapta yaşanan 'mining krizi' ile ilgili geçtiğimiz günlerde kullanıcıları rahatlatan açıklamalarda bulunmuş, madenciliğe yönelik cihazların ayrıca çıkarılacağı, diğer cihazlarda ise bu işlemlerin güçleştirilebileceğini belirtmişti. 

İhtiyaç sahiplerine ücretsiz tablet dağıtılıyor ama...

İhtiyaç sahiplerine ücretsiz tablet dağıtımları devam ediyor fakat bazı kriterlerden dolayı tablet cihazlara erişimi olmayan vatandaşlar, en azından geçici süreliğine de olsa vergilerin sıfırlanmasını talep ediyor. Pandemi dönemini kapsayacak şekilde yapılacak bir düzenleme ile hem vatandaşların yüzünün güleceği , hem de yüksek fiyatlar nedeniyle müşteri bulmakta sorun yaşayan esnafa katkı sağlanacağı kaydediliyor.