Üretim Durdu Kriz Büyüyor: İkinci El Arabada Zam Açıklaması

Son dakika haberi: İkinci el araba fiyatları ile ilgili açıklama geldi. Sıfır araç üretiminde krizin büyüdüğü, bunun ikinci el arabaya yansıyacağı bildiriliyor.

Üretim Durdu Kriz Büyüyor: İkinci El Arabada Zam Açıklaması

Son dakika haberi: Otomobilde kriz büyüyor.

Otomotiv sektöründe çip krizi büyüyor. Koronavirüs nedeniyle ortaya çıkan yarı iletken çip kıtlığı nedeniyle firmalar , teker teker üretimi durdurma kararı aldı. Şu anda küresel piyasalarda otomotiv devleri araç üretimine ara verirken Türkiye'de de üretime ara veren firmalar var.

Son açıklamalara göre üç otomotiv şirketi daha üretimi durdurma kararı aldı. 

MİKROÇİP YETERSİZLİĞİ

Dünya genelinde üç otomotiv şirketi ara verirken, Japon otomotiv devleri Toyota ve Honda, konuyla ilgili olarak yaptıkları açıklamada , son zamanlarda dünya genelinde zorlu hava koşullarının bağlantı noktalarında ve limanlarda sorunlar yaşandığını, koronanın sektör üzerindeki olumsuz etkilerinin devam ettiğini bildirdi.

Kötü hava şartları nedeniyle Honda'nın fabrikalarında boruların donduğuna yer verilirken, her iki şirket de plastik bileşen, petrokimyasallar ve yarı iletken tedariğindeki aksaklıklar nedeniyle Kuzey Amerika’da faaliyetlerine devam eden fabrikalarında üretimi geçici olarak durduracaklarını açıkladı. Honda’nın açıklamalarına göre kötü hava şartları nedeniyle şirketin bazı fabrikalarının donduğu ve üretimin durma aşamasına geldiği öğrenildi. 

Honda , üretimi durdurduğunu açıklamadı ama Amerika ile Kanada 'da bulunan 5 fabrika üretimi durdurdu. 29 Mart tarihine kadar üretim olmayacak. 

TOYOTA ÜRETİME DEVAM EDEMİYOR

Dünya otomotiv devi Toyota'dan yapılan son dakika açıklamasında üretimin kesintiye uğradığı, üretimin kesintiye uğramasının nedeninin ise petrokimya ürünleri sıkıntısı olduğu bildirildi. Sıkıntının özellikle Avalon ve Camrt sedanları ile RAV4 modelinin hibrit versiyonunun üretildiği Kentucky fabrikasında ve Tacoma kamyonetinin üretildiği Meksika fabrikasında gerçekleştirildiği bildirilirken işçilerin çıkarılmayacağına yer verildi. 

Volvo ise çip kaynaklı üretimi durdurduklarını söyledi ve “Yılın ikinci çeyreğinde durumun kritik hale gelmesini bekliyoruz. Bu nedenle, üretim üzerindeki etkisini en aza indirmek için önlemler almaya karar verdik” dedi.

SEKTÖR TEMSİLCİLERİ: İKİNCİ EL FİYATLARI DAHA DÜŞMEZ YÜKSELECEK

Tabiri caizse rüzgarın esmesinden bile etkilenen ikinci el araba fiyatlarında, bu gelişme sonrası fiyat artışı olacağı aktarıldı. Sizce böyle bir durumda fiyatlar geçen yılki gibi artar mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA