UPS Tatil Dönemi için 100 Bin Kişiyi İşe Alacak

Amerika Birleşik Devletleri merkezli (ABD) kargo ve taşımacılık şirketi UPS, Kasım ayında başlayacak tatil dönemi için 100 bin kişilik personel alımı yapacağını duyurdu.

UPS Tatil Dönemi için 100 Bin Kişiyi İşe Alacak

ABD'de Şükran günü , Kara cuma , noel ve yılbaşının kutlanacağı Kasım- Ocak döneminde sektör içerisindeki hareketliliği ve iş yükünü bilen firma geçici personel alımlarıyla sıkıntıların önüne geçmeyi planlıyor.

Dünya genelinde 454 bin personel çalıştıran ve 65.8 milyar doları bulunan dev firma, yeni alımlarla birlikte 554 bin kişilik bir şirket oluyor. Söz konusu rakam, Türkiye'deki 53 şehirin nüfusundan daha fazla.  Küresel dev kargo şirketi UPS, 100 bin personel alımıyla ilgili resmi açıklamayı yaptı. Şirket, yoğun talepten dolayı Onbahis Kasım-Ocak ayları arasında yaşanacak sıkıntıların önüne geçmek için bu yönde bir karar aldığını açıklarken, şirketin Türkiye'deki merkezine de personel alımları yapılacağı belirtiliyor.

UPS'nin en büyük rakiplerinden FedEX geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapmış ve 55 bin geçici personel alacağını duyurmuştu.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA