Ünlü Ekonomistten Yatırımcıyı Korkutan Dolar Uyarısı

Yaptığı başarılı değerlendirmelerle ilgi odağı haline Meriç Köyatası, yeni açıklamalarla yatırımcıları endişelendirdi.

Ünlü Ekonomistten Yatırımcıyı Korkutan Dolar Uyarısı

‘’Burnuma yanık kokuları geliyor’’ diyerek YouTube’da bir video paylaşan ekonomist Meriç Köyatası, ‘keriz silkeleme’ operasyonu dedi ve açıkladı.

Dolarda bu operasyonun yapılacağını açıklayan Köyatası şu açıklamalarda bulundu; “Burnuma yanık kokuları geliyor. Hava biraz ağır ve pek de hoş olmayan kokular geliyor. Bu kokular sanıyorum önümüzdeki hafta içi bizlerin yapacağı değerlendirmelerde etkili olur” dedi.

Piyasalarda bir keriz silkelemesi operasyonu denilen operasyonun yapılacağını düşündüğünü belirten Köyatası, operasyonla ilgili , “Finansal piyasalarda genellikle spekülatörler  tarafından küçük yatırımcılara çekilen operasyonlardır. Fiyatların birden yükselmesi veya düşmesine denir. İnsanlar büyük bir coşkuya getirilir ve ‘Aman ben de bu treni kaçırmayayım’ derler. Sonra bir operasyon yapılır insanların elindeki değerle düşük fiyattan alınır” ifadelerini kullandı.

Bıyıklı Yabancı

Genelde seçim öncesi yapılan bir operasyon olduğunu belirten Meriç Köyatası, “Ekonomi yönetiminin uyguladığı bir keriz silkeleme operasyonu var. Genellikle her seçim öncesinde suni olarak piyasada dolar yükseltilir daha sonra dışarıdan bir sıcak para gelir. Büyük ihtimalle o sıcak para bizim ‘bıyıklı yabancı’ dediğimiz Türklerin yurtdışındaki paralarıdır. Yüksek kurda Türk lirasına çevrilir daha sonra hazine bonosuna yatırılarak piyasaya girer girmez ilk gün kazanç sağlanır” dedi.

Tahminlerimin Arasındayım

Geçtiğimiz hafta yaptığı yayında söylediklerinin arkasında olduğunu söyleyen Köyatası, “Dolarda geçerli olacak tahminim önce 18 ve sonra 21-22 lira. Tahminlerimin arkasındayım. Bu tahminleri Türkiye’deki bütün ekonomik göstergelere baktık, dövizde hızlı bir yükseliş dönemi başlıyor dedik ve zaten bunu söyledikten 1-2 gün sonra da dolar 14,5 TL’den 15,9 a geldi. Keriz silkeleme operasyonuyla bu 18-22’ye geldikten sonra biraz geriye gidebilir.” dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /