Ünlü Ekonomistten Gündeme Bomba Gibi Düşecek Açıklama

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş yeni açıklamalarla gündeme bomba gibi düştü. Altın fiyatlarının fırlarken dolar kurunun baskılanacağını ve gıda kıtlığının çıkacağını öne sürdü.

Ünlü Ekonomistten Gündeme Bomba Gibi Düşecek Açıklama

Son bir haftadır hızla yükselişe geçen gram altın fiyatları ile beraber bayramdan sonra hızlı bir yükseliş trendine giren dolar kuru ile ilgili ünlü ekonomist İslam Memişten kritik açıklamalar geldi. Daha önce Nisan ayı için yatırımın son ay olduğunu, Mayıs ayından itibaren dolar ve altında yükselişlerin başlayacağını belirten Memiş, bu yorumlarında da haklı çıktı.

Yaptığı başarılı be yerinde değerlendirmelerle bir anda daha da popüler olan İslam Memiş, yeni açıklamalarıyla gündeme bomba gibi düşecek. Özellikle gıda krizi ile ilgili sözleri çok konuşulacak.

Gıda Krizi Kapıda

BM, ABD ve Avrupa Merkez bankası başkanlarından ise arka arkaya gıda krizi ve kıtlık uyarıları geliyor. Sonbahardan itibaren dünyayı büyük bir beslenme krizi bekliyor. ‘Kıtlık geliyor’ diyen İslam Memiş şu açıklamaları yaptı;

Altınınızı Satmayın

Kısa süreli kar için altın satışının yapılmaması gerektiğini belirten Memiş, 'Kısa vadede kar satışı yapmak için altınınızı satmayın' uyarısında bulundu. Bununla beraber, "Bu haftalık süreçteki dalgalanmalar geçici. Önümüzdeki hafta kar satışıyla hafif gerileyen bir altın olacak. Ancak Haziran ayı itibariyle bir boğa piyasası göreceğiz. Dolarda teknik olarak yaşanacak düzeltme hareketleri altının gram fiyatına yansır, bu da 'düşüyor satalım' korkusunu gündeme getirmemeli. Birincisi makas aralığı var. Ekranda gördüğünüz rakamların üzerinde alacağınız için buradan satarak yeniden yerine koyarım mantığını unutun. Kolay satarsınız ama makas aralığından dolayı kazanmadan belki de zararına yerine koyabilirsiniz. Kısa vadeli bu süreci değerlendirmek için konuşuyorum.’’ dedi.

Büyük Risk Almış Olursunuz

Memiş açıklamasının devamında, "Bir aydır kısa vadeli işlem yapanlara şu uyarım vardı. Kısa vadeli işlem yapmak yok artık. Günlük veya haftalık bazda işlem yapıp kar etme piyasasını ortadan kaldırdılar. Tamamen çok büyük bir riske girmiş olursunuz. Makas aralığından dolayı bu piyasada tekrar işlem yapamadan zararına risk almış olursunuz. Benim kişisel tercihim günlük ve haftalık işlemleri bir kenara bırakmak. Haziran ve Temmuz aylarını bekleyerek, varlıklarımıza sahip çıkmak gerekiyor. Merkez Bankaları kontrollü bir şekilde bir dengelenme çabasında piyasaları manipüle ettiği için burada kısa vadeli işlem yaptırmayacaklar, kısa vadeli kimseye para kazandırmayacaklar. Buradaki dert yüksek enflasyon. Merkez bankaları çeşitli tedbirler alarak kendini korumaya alıyor. Hal böyle olunca yatırımcılar kısa vadeli aldım, sattım kar ettim modunu bir kenara bırakmalı. Böyle bir piyasa bırakmadılar. Nisan ayı final ayıdır, nisan ayından itibaren 900 lira seviyesinin altında altın göremeyeceksiniz. Nisan ayını final ayı olarak değerlendiren arkadaşlar nefsine mukayyet olsun Temmuz ayına kadar beklemeyi tercih etsin. Şu anda artık satışlar, düşüşler başlayacak öngörüm yok. Gram altını 900 lira altında alım yapanlar 940 lira oldu diye satarsanız yeniden yerine koyamazsınız. 30-40 liralar bir şey değil. Küçük hesaplarla işlem yapmayın. Temmuz ayında 1000 lira ataklarını göreceğiz. Benim nazarımda gram altında daha yükseliş başlamadı. Gram altın 1200 lirayı kırmadan gram altın yükselişte demeyeceğim" ifadelerini kullandı.

Gıda Kıtlığı

Dünyayı saran bir gıda krizinin kapıda olduğunu beliren İslam Memiş, "ABD, İngiltere Merkez Bankası başkanları ve Çin'deki yetkililer gıda krizine dikkat çekerek sonbaharda ciddi bir gıda krizi çıkacağını, ABD, Avrupa ve Asya'da ciddi bir gıda krizinden bahsettiler. Özellikle Çin tarafından büyük bir gıda krizi var. Çin'de vaka sayıları 2 milyonu aştı. Çin yetkilileri gıda tarafında problem yok deseler de koca bir yalan. Çin'de sonbaharda ciddi bir gıda krizi yaşanacak. " dedi. Memiş ayrıca vatandaşlara kışlık erzak depolama tavsiyesinde bulunarak "Okullar tatil olunca herkes memleketine gidecek. Ekilebilir tarım arazilerine sahip çıkmak gerekiyor. Biz memleket olarak yaz tatilinde köye gittiğimiz zaman kışlık yiyeceklerimizi hazırlıyor, dolaba koyuyoruz. İşte bunun hazırlığını yapmak çok önemli. Kışlık erzaklarımızı biraz daha fazla hazırlayalım. Bu uyarımın nedeni sonbahardaki gıda krizi beklentisi. Sonbaharda gıda fiyatları bütün dünyada hiç ucuz olmayacak. Bana göre yapacağımız en önemli iş mümkün olduğunca tasarruf yapmak" dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /