Ünlü Ekonomistten Altın Hakkında Çarpıcı Analiz

Piyasaların şu sıralar çok tehlikeli olduğu bir dönemde ünlü ekonomist İslam Memiş, gram altın için 1.000 TL olacağı tarihi paylaştı ve yatırım tavsiyesi olmadığını vurguladı.

Ünlü Ekonomistten Altın Hakkında Çarpıcı Analiz

Geçen haftayı 967 TL’den kapatan gram altın fiyatları bu hafta yeniden yükselişe geçerek 980 TL civarına gelmeyi başardı. Piyasalardaki bu korkutucu yükseliş sonrası panikleyen vatandaşlar için ekonomistlerden peş peşe açıklamalar geliyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’te Haziran ayının biraz sakin geçeceğini ve altının Temmuz ayında 1.000 TL’yi göreceğini açıkladı.

Fed Toplantısına Kadar Ons Altının Aralığı Sabit Kalır

İslam Memiş Ons altını Fed toplantısına kadar 1.780 – 1.880 dolar aralığında seyredeceğini söyleyerek, "Ons altın 1860 seviyesinden yükselişle haftaya başladı. Geçen hafta, ons altındaki yükselişler muhtemelen 1865 seviyesine kadar devam edebilir ama buradan kar satışı gelebilir dedim. Yükseliş trendi 1780'den başladı, bu trend 1867 dolara kadar devam edebilir. Aslında bant aralığı 1780-1880 dolar aralığıdır. Fed toplantısına kadar, bu aralıkta gelip gider. Belki test etmeden tekrar bir kar satışı gelebilir, bu da normaldir. Bugün gün içinde 1840-1860 dolar aralığını takip ediyor olacağım’’ açıklamasını yaptı.

Gram Altın Haziran’da Mola Verecek

Gram altının şu an için en yüksek seviyelerinde olduğunu belirten Memiş, Temmuz ayını işaret ederek, ‘’ Gram altın şu anda (30 Mayıs 09:00) 975 lira seviyesinde. Temmuzda 1000 lira üzerinde bir rakamla yola devam edecek ancak haziranda bir mola vereceğiz. Neden haziran, birazdan bunun da mesajını tekrar vermiş olacağım’’ dedi.

Kriptoda Toparlanma Var

Piyasalardaki diğer emtialardan da bahseden İslam Memiş açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı;

‘’21.93 seviyesindeki gümüş fiyatlarının tekrar 23 dolar seviyesinin kıracağını görebiliriz. Brent petrol 112 dolar seviyesinde. Bant aralığı belli 106-116. Merkez Bankaları piyasalarda bir bant aralığı belirledi.

Kripto paralarda da yüzde 3 civarında toparlanmalar var. Mayıs ayındaki soygun operasyonuna kripto paralar da maruz kaldı ancak düşüşün kalıcı olacağını öngörmüyorum. Haziran ilk haftasından sonra, haziran ayını boğa ayı olarak adlandırdık. Bu ayda ons bazında, borsalarda yukarı yönlü ralliler göreceğiz. Bu ikisini ayırt ederek haziran ayına odaklanacağız."

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /