Ünlü Ekonomist Uyardı! Dolar 11 Lira Olacak 

Tanınan ekonomi uzmanı ve Yeniçağ Gazetesinde yazarlık da yapan Evren Devrim Zelyut, bu yılda gerçekleşecek seçimler için ilginç açıklamalar ve iddialarda bulundu.      Dolar en yüksek seviyeyi 2021 yılında görmüştü. Fakat 2022 yılında bu yükselişi geride bırakarak, 18 TL 40 kuruşu görerek yükselmeye devam etmişti. 

Ünlü Ekonomist Uyardı! Dolar 11 Lira Olacak 

 Ünlü Ekonomistten Dikkat Çeken Çıkış
    Dolarda yaşanan bu değişimler, yükselişler ve seçim döneminin de yaklaşması ile birlikte Yeniçağ gazetesi yazarı olan Evren Devrim Zelyut dikkat çeken bir çıkış yaparak açıklamalarda bulundu.
    Ekonomide güvenin tekrar geri geleceğini söyleyen Zelyut, burada 6’lı masaya dikkat çekti. 6’lı masanın rasyonel ekonomik politikalarda bulunması gerektiğini söyleyen ünlü ekonomist, liyakata gerektiği gibi önem verilirse kurda da bir geri çekilme yaşanacağının altını çizdi. 


    Cumhurbaşkanı Seçimi Önemli
    Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde güvenilir bir insanın iş başına gelmesi ile birlikte tahvil piyasalarından yok olan 70 - 80 milyar dolardan fazla paranın geri geleceğini, sermaye akışlarının tersine çevrileceğini söyledi.  Güvenli, liyakatlı bir seçim ortamı ve sonrasında doların 18 liradan 11 ve 12 liraya kadar da düşeceğini de sözlerine ekledi.