Ünlü Ekonomist Tarih Verdi Altın İçin Alım ve Satım Rakamlarını Paylaştı

Piyasalarda yaptığı tahminlerle son dönemlerin en gözde uzmanları arasında yer alan İslam Memiş, gram altın için ne zaman alım satım yapılması gerektiğini açıkladı.

Ünlü Ekonomist Tarih Verdi Altın İçin Alım ve Satım Rakamlarını Paylaştı

İslam Memiş, gram altın ve doların ne zaman alınmasını ve satılması gerektiği konusunda rakam vererek yatırımcıları uyardı. Sene sonuna kadar Merkez Bankalarının birkaç kez daha faiz artışı yapacağını kaydeden Memiş, yatırımcıyı uyardı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Fed kararı sonrası Merkez Bankası'nın sene sonuna kadar 3-4 kez faiz artırımına gideceğini belirterek altın ve dolar için alım ve satım seviyelerini açıkladı.

Faiz Artırımı Devam Edecek

Ekonomik krizlerin 2023 yılında da devam edeceğini belirten uzman ekonomist İslam Memiş, enflasyonun daha da artacağını açıkladı. Merkez bankaları ve başkanlarının enflasyonla mücadeleyi sadece faiz artırarak yaptığını belirten Memiş, Gram altının 1016 seviyesinde (16 Haziran), güçlü destek seviyesi 950, güçlü direnç seviyesi 1050 seviyesi olduğunu ifade etmişti.

Ons Altın 1.880 Doları Bulacak

Memiş, ay sonuna kadar altının ons fiyatının 1880 dolar görebileceğini vurguladı.

‘Gümüşün gram fiyatı 12.04 lira seviyesinde. 11.70'e kadar gerilemişti. Tekrar dolar kurundan destekle güçlü duruyor. Ons fiyatı 21.59 dolar seviyesinde.

Dünyada en çok baskılanan, ucuz olan emtia. Alınabilecek, orta ve uzun vadede yatırımcısının göz bebeği olmaya devam ediyor.’’

Gram Altın 980’e gelince Çağrı

İslam Memiş dolar ve altın için ne zaman çağrı yapacağını da açıklayarak "17.50 direnç seviyesinde olsa da dolar kurunda benim beklentim var. Ben TL'ye geçmiştim. Korku varsa dolar TL 16.75, gram altın 980'e kadar gerileyince tekrar yorum yapacağım. Gerileme ihtimali varsa bekleyelim, yoksa alalım diyeceğim" ifadelerini kullandı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /