Ünlü Ekonomist Korkutan Uyarıyı Yaptı ‘Kararlarınızla Yaşayacaksınız’

Katıldığı bir programda soruları yanıtlayan ünlü ekonomist İslam Memiş yine gündeme bomba gibi sözler bıraktı. Memiş ‘Ev artık alınmayacak hale gelecek’ dedi ve vatandaşı uyarararak ev almanın önümüzdeki dönemde hayal olacağını ima etti.

Ünlü Ekonomist Korkutan Uyarıyı Yaptı ‘Kararlarınızla Yaşayacaksınız’

Gündemle alakalı önemli açıklamalarda bulunan Para ve Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş hem gayrimenkul konusunda hem de dolar ve altın konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Doğru ve yerinde tahminleriyle son günlerde daha çok ön plana çıkan ünlü ekonomist, vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Dolar Yeni Rekorlar Kıracak

Katıldığı bir programda gündemi değerlendiren İslam Memiş, doların 15 TL’yi aşmasından sonra konu ile alakalı "Önümüzdeki aylarda FED politikalarını göz önüne alırsak yaz aylarında doların yeni rekorlar, ataklar yakalayarak yukarı yönlü ivme kazanacağını düşünüyorum. Yine kısa vade için bir kar satışı ya da aşağı yönlü bir düzeltme hareketi gelirse yine dövizle ticaret yapan ya da dövize ihtiyacı olan yatırımcılar için bir fırsat olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

‘’Ev Artık Alınmayacak Hale Gelecek’’

Gayrimenkul fiyatları hakkında da açıklamalarda bulunan Memiş, "Ev artık alınamayacak hale gelecek. Bugün Türkiye'nin konuştuğu tek bir konu var. O da emlak konusundaki fahiş fiyatlar… Peki emlak fiyatlarındaki bu yükselişler bitecek mi hükümet buna tedbir alabilecek mi, rant ekonomisi kesilecek mi? Ben buna asla inanmıyorum. Kararlarınızla yaşayacaksınız, ister önlem alın ister almayın." sözlerini kullandı.

İnsanlar Bilerek İsteyerek Fakirleştiriliyor

Dünyadaki enflasyon konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Memiş, bunun bilerek istenerek yapılan bir şey olduğunu belirterek "Küresel, finansal piyasalarda yüksek bir enflasyona karşı dünyada insanın fakirleştiği bir düzende ki kontrollü bir şekilde enflasyon patlak verdi. Dünyadaki insanlar aslında bilerek ve isteyerek fakirleştiriliyor burada bir sürpriz yok. Finansal okur yazarlığı olan herkes şunu bilir, ne kadar para basarsanız enflasyon o kadar yüksek olur. Para ne kadar değersiz olursa malın değeri o kadar artar. Emtia fiyatlarının baskılanmasının sebebi enflasyonu insanlara hissettirmemek, algıyı farklı tarafa çekmek" dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /