Ünlü Ekonomist, Doların Göreceği Yeni Zirveyi Açıkladı

Ünlü Ekonomist Selçuk geçer ihracat azalıyor ve, ithalat artıyor. Bu ise büyük bir Dış ticaret açığının olmasına sebep oluyor. Net bir kırılma ile karşılaşabilir nokta yüzde 100’lük bir hareket gelebilir. Bu da kaçınılmazdır.’ Dedi.

Ünlü Ekonomist, Doların Göreceği Yeni Zirveyi Açıkladı

Milli gazetede yer alan bir habere göre ünlü Ekonomist Selçuk Geçer 'uyarıyorum' şeklinde aktararak dolar kıtlığının derin bir hal alacağını dile getirdi. Daha önce yapmış olduğu dolar tahminleri sebebiyle hakkında suç duyurusunda bulunduran ünlü Ekonomist Selçuk geçer, ‘%100 dolar patlamasına hazır olun’ şeklinde bir uyarıda bulundu. İşte Selçuk Geçer’in  tahminleri ve çok daha fazlası haberimizin devamında...


Ekonomist Selçuk Geçer’den Dolar Kıtlığı Uyarısı

Selçuk Geçer;
“ İhracatımız her geçen gün biraz daha daralmaya devam ediyor. Önümüzdeki dönem dış ticaret açığının artacağını dolayısıyla dolara olan ihtiyacın her geçen gün daha da artacağını, dolar kıtlığı meydana geleceğini ve dolarda büyük bir kırılma ile karşı karşıya olduğunu bize gösteriyor.”
Dedi.


Dolar Kuru Fırlayacak
Selçuk Geçer daha sonra sen daha dolar ile ilgili yapmış olduğu açıklamalarda şu ifadelere değindi;

“Kıtlasan dolar gerek piyasada gerekse de ekranda sert bir biçimde gitmesine sebep olacak ifadelerini kullanan Selçuk Geçer, daha sonrasında kurun yukarı doğru fırlaması enflasyonun yükselmesini ve işsizlik furyasını beraberinde getirecek. İnsanları fakirleşen bankacılık piyasası karını katlamaya başladı. Ben çok vatandaş kaybedecek öbür gün Türkiye'deki yoksulluk sınırı Asgari ücretin 4 katı.”

Dedi.