Ünlü Ekonomist Açıkladı Mayısta Kıyamet Kopar

Ünlü ekonomist korkutan tabloyu paylaştı. İslam Memiş, Nisan ayı final ayı, Mayısta kıyamet kopar dedi.

Ünlü Ekonomist Açıkladı Mayısta Kıyamet Kopar

Doların çöküşünü bilen ünlü ekonomist İslam Memiş dolar ve altın ile ilgili yeni tahminlerde bulundu. Memiş, Mayıs ayını işaret ederek yatırımcıyı uyardı. Mart ayı enflasyonunun açıklanması ve dolar ve altının sessiz kalmasını yorumlayan Memiş ‘dolar patlayacak’ uyarısında bulunarak doların 18lirayı göreceğini söyledi.

Halkın Hissettiği Enflasyon Yüzde 120

Enflasyonun yüzde 61’in üzerinde açıklandığını ancak halkın bunu yüzde 120’nin üzerinde gördüğünü belirten Memiş, enflasyonla mücadelede zihniyetin değişmesi gerektiğini açıkladı.

Fena Patlayacak

İslam Memiş, enflasyon rakamlarının artmaya devam edeceğini ve günün birinde fena patlayacağını ifade etti. Enflasyonun yüzde 61 olarak açıklanmasına rağmen Borsa İstanbul’un yükseliş göstermesinin sağlıklı bir durum olmadığını belirtti.

Dolar 18 Lira Olacak

Dolar kuru 14.70’te sabit kaldı. Bu kadar yüksek enflasyon rakamından sonra Borsa’nın yüzde 2 değerlenip, doların baskılanması hiç sağlıklı değil diyen Memiş, patlarsa fena patlayacağını ifade etti. Aralık ayında doların 18 lirayı tekrar görme ihtimalinin çok yüksek olduğunu ifade etti.

Nisan Ayı Final Ayı Mayıs Ayı Kıyamet Kopar

Gram altının 900-920 lira arasında sıkıştığını belirten ünlü ekonomist, Nisan ayında doların tekrar 900 lira civarına sarkmasını beklediğini ifade etti. 900 lira seviyesinde altın alan aldı almayanın çok büyük ziyan içinde olduğunu belirten Memiş, mayıs ayında çok büyük fırtınaya hazırlıklı olmak gerektiğini belirtti.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /