Üniversite Öğrencilerine Müjde Burs ve Öğrenim Kredileri Rakamlarında Devrim

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bakanlığının 2023 yılı bütçesi üzerine TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, üniversite öğrencilerine müjdeyi verdi. Bakan Kasapoğlu, bu yılda rakamlarda devrim yapacağız dedi. Cumhurbaşkanı açıklayacak.

Üniversite Öğrencilerine Müjde Burs ve Öğrenim Kredileri Rakamlarında Devrim

2023 yılında üniversite öğrencilerine müjdeli haber, Bakan Kasapoğlu’ndan geldi. Kasapoğlu, Meclis Bütçe görüşmelerinde 45 lira olan bursun 850 liraya çıktığını, bu yılda rakamlarda devrim yapacaklarını söyledi.

Gençlere Teşvike Devam Edeceğiz

Bakan Kasapoğlu Mecliste yaptığı açıklamada, ‘’Bugün şükürler olsun ki gençlerimiz siyasetten yönetime, adaletten sosyal alanlara, ticaretten ekonomiye, kültürden sanata, teknoloji kullanımından bilime, turizmden spora her alanda büyük başarılara imza atıyor. Ülke olarak gençlerimize güvenmenin, onları hayatın her alanında sorumluluk almaya teşvik edip önlerini açmanın ödülünü alıyoruz. İnanıyorum ki bu sadece bir başlangıç; Türkiye önümüzdeki dönemde gençlerinin taze fikirleriyle, kendilerine özgü metotlarıyla, vazgeçmedikleri hayal ve idealleriyle, dünyayla entegrasyonlarıyla çok daha büyük mesafeler alacaktır. Biz şartlar ne olursa olsun gençlerimize güvenmeye, onların ihtiyaçlarını öncelemeye, yollarını açmaya ve katılımlarını teşvike aynı kararlılıkla devam edeceğiz’’ dedi.

Harçlar Kaldırıldı

20 yıl önce Türkiye’de gençlerin üniversite sorunu olduğunu, her gencin üniversiteye gidemediğini dile getiren Bakan Kasapoğlu, şöyle dedi:

"Biliyorsunuz rakamları, istatistikleri. Öncelikli olarak her şehre üniversite kurduk. Her şehirde birden fazla üniversite var. Bu, bizim için fırsat eşitliğinin en önemli başlangıcıydı. Gençlerimizin sesine kulak verdik. Hamdolsun artık pek çok gencimiz 20 yıl öncesine göre kıyasladığımızda üniversiteyi hayal olmaktan öte bir yaşam biçimi olarak istediği üniversiteye, hayallerine kavuştu. Bununla birlikte yıllar boyunca Türkiye’de protestolara şahit olduk. Belki o protestolara içinizde katılanlar da var. Harçlara hayır diyorlardı. Bu ülkenin hiçbir genci maddi imkânsızlığından dolayı üniversiteye gitmekten mahrum kalmasın diye yine bir devrim yazdık ve o devrimle üniversite harçlarını tarihe gömdük. Bugün artık yeni nesil gençler harçlardan bir haber. Ücretsiz bir üniversite ile hamdolsun bir aşama kaydettik’’ ifadelerini kullandı.

Burs Rakamlarında Devrim Yapacağız

Bakan Kasapoğlu, son 20 yılda yükseköğretim öğrencilerine verdikleri burs ve kredileri, hem faydalanan kişi sayısı bakımından, hem de ödenen meblağ bakımından kademeli bir şekilde artırdıklarını ifade ederek, şunları söyledi: ‘’2002’de 45 lira olan burs ve kredi tutarını; lisansta 850, yüksek lisansta 1700 ve doktorada 2550 lira seviyesine yükselttik. Sadece bu yıl; 506 bin 61 üniversite öğrencimize burs ve 913 bin 887 üniversite öğrencimize kredi desteği sağladık” diyen Bakan Kasapoğlu, burslarla ilgili “45 liradan 850 liraya getirdik ve bu yılda yeni bir devrim yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız onu İnşallah önümüzdeki günlerde açıklayacak” müjdesini verdi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /