Üniversite Mezunu Genç İşsiz Sayısı 70 Ülkenin Nüfusundan Fazla

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup toplantısında gündemdeki meselelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Üniversite Mezunu Genç İşsiz Sayısı 70 Ülkenin Nüfusundan Fazla

Üniversite Mezunu Genç İşsiz Sayısı 70 Ülkenin Nüfusundan Fazla

Türkiye'deki ekonomik durum, Kızılay'ın Ensar Vakfına para aktarımı, Elazığ'da meydana gelen deprem, deprem yardımları ve idlib meselesine değinen Akşener hükümetin deprem vergileri konusundaki tutumuna yönelik eleştirilerini sürdürdü.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişin ardından Türkiye'deki işsiz sayısına 1 milyon işsiz daha eklendiğini söyleyen İYİ Parti lideri, 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçtiğimizden beri, Damat Bey’in, az kullanılmış, pırıl pırıl beyniyle tasarlayıp yürüttüğü, “ekonomideki dengelenme sürecinin”, Türkiye’de yarattığı yeni işsiz sayısı 1 milyonu aştı... Sayısı 7 milyona dayanmış işsiz insanımız var. İş bulma ümidini yitiren insanlarımızın sayısı, her geçen gün artmaya devam ediyor. Yalnızca üniversite mezunu genç işsiz sayımız, Birleşmiş Milletlerce tanınan 70 ülkenin nüfusundan daha fazla. İktidarın yıllardır uyguladığı model, büyümede süreklilik sağlamıyor, istihdam yaratmıyor. İşsizlik, Türk ekonomisindeki yapısal problemlerin, müteahhit düzeninin, ranta dayalı büyüme modelinin kaçınılmaz bir sonucudur.' dedi.

Akşener konuşmasını şu şekilde sürdürdü.

Türk Ekonomisi’nin ayakta durabilmesi için gerekli büyüme oranı, yıllık en az yüzde 5. Bizi öne atacak, refah yaratacak büyüme oranı ise, en az yüzde 7… Türkiye’nin sahip oldukları, birikimi, yüzde 7 civarında sürdürülebilir bir kaliteli büyümeye müsaitken, Bunun altında kaldığımız her yıl, Türkiye fakirleşiyor demektir. Bunu aşmanın da tek bir yolu var: Türkiye, tüm politikalarının merkezine kalkınmayı koymak zorundadır. Bugün, Türkiye’nin esas meselesi, odağında bilgi olan, üretim olan, teknoloji olan bir kalkınma hamlesinin gerçekleştirilmesidir. Refah böyle yakalanır, işsizlik ve yoksulluk, ancak bu şekilde aşılır. Herkes için onurlu bir yaşam, ancak bu şekilde kurulur. Bir kısım saray zengini sefasını sürerken, diğerlerimizin yaşam mücadelesinde yorgun düştüğü, bu israf düzenini sürdüremeyiz. Kararlıyız, sürdürmeyeceğiz. Bugün artık mutfak yanmıyor Ev yanıyor, ev! Dava arkadaşlarım, Biz işsizlik meselesine, “Türkiye’de 7 milyonu aşkın işsiz var.” şeklinde bakmıyoruz. Bize göre; Türk Ekonomisi, 21. yüzyılın yarışan ülkeleri arasına girecekse, Geleceğin güçlü, mutlu ve zengin Türkiye’sini hep beraber inşa edeceksek, Tıpkı bizim gibi 82 milyon nüfuslu Almanya, Güney Kore veya kalkınmasında mesafe almış başka birçok ülkenin yaptığı gibi, En az 40 milyon insanımızı üretime katmak zorundayız. Bize göre Türkiye, asgari 12 milyon insanının üretim gücünden mahrum durumdadır.