Uçaklarda Bilet Fiyatlarına %50 Zam Yapılabilir

Uluslarası Hava Taşımacılar Birliği, havacılık firmalarının sosyal mesafeyi korumak için yolcu sayısını azaltmasının bilet fiyatlarını yüzde 50 oranında artırabileceğini söyledi.

Uçaklarda Bilet Fiyatlarına %50 Zam Yapılabilir

Yeni tip koronavirüsün vurduğu sektörlerden havacılık sektörü, uçuşlara yeniden başlamanın formülleri üzerinde çalışıyor. Uçakta sosyal mesafenin korunması, uçuştan önce ateş ölçümü gibi önlemler planlanırken, sosyal mesafenin korunması amacıyla boş koltuk uygulamasının bilet fiyatlarına zam olarak yansıyabileceğini bildiriliyor. IATA tarafından konuya ilişkin yapılan bilgilendirmede, "Sektörün ortalama kar eşiği yük faktörü yüzde 77. Sosyal mesafe önlemleriyle maksimum yük faktörü yüzde 62'ye düşecek. Bu da birim maliyetlerinde keskin artışa neden olur. Hava yolu şirketlerinin sadece kar eşiğini yakalaması için bile 2019 yılına göre bilet ücretlerinin bölgeden bölgeye yüzde 43 ila 54 artması gerekir" denildi.

IATA Genel Direktörü CNN'e yaptığı açıklamada, koşulların firmaları çok zorladığını an itibariyle bu uçuşlardan para kazanarak, zam yapmadan uçuş yapabilecek hava yolu firması olmadığını söyledi.