Uçak Kazası Sonrası Sigorta Ödemeleri

Uçak kazasında ödenecek tazminat tutarlarının toplamı belli oldu. İşte Pegasus 'un uçak kazası sonrası sigorta bilgileri.

Uçak Kazası Sonrası Sigorta Ödemeleri

Uçak kazası sonrası yolculara tazminat.

Önceki gün akşam saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı 'nda feci bir olay meydana geldi. Bir yolcu uçağı piste inerken kaza geçirdi. Yere inmeye 30-40 metre kala düşen uçak 3 'e ayrıldı ve kaza sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi. 

Pegasus Havayolu adlı şirkete ait olan uçakta ferdi kaza ve sorumluluk sigortası Ak Sigorta tarafından yapıldı. Ancak  sigorta riskinin tamamı yurtdışında bulunan reasürörlere (sigorta edilmiş riskin bir kısmını ya da tamamını devralan sigorta şirketleri) aktarılmış. Uçağın gövdesi yabancı sigorta şirketleri tarafından sigorta edilmiş. Uçak kullanılamaz hale geldi ve uçağın gövdesinin sigortalandığı yabancı şirket 34 milyon Euro 'luk ödeme yapacak. 

Uçağın gövdesinin sigortasının yanında uçuşlarda iki ayrı sigorta daha yapılıyor: Ferdi kaza sigortası ve sorumluluk sigortası. Yolcuların herhangi bir kaza sonrası zararlarını karşılayacak bu sigorta işlemini de Ak Sigorta gerçekleştirmiş.

Yolculara ise koltuk ferdi kaza sigortasıu yapılıyor. Bu da yolculuk sırasında karşılaşılabilecek riskleri kapsıyor. Kara yolculuklarında zorunlu olmasına rağmen hava yollarında böyle bir zorunluluk yok. Ancak birçok havayolu şirketi bunu karşılıyor. 

Bu sigorta ile hayatını kaybeden yolcuların yakınlarına ve kaza sırasında yaralanan yolculara 50 bin ile 150 bin dolar arasında bir tazminat ödeniyor.

Havayolu şirketlerinin yaptırması gereken bir de sorumluluk sigortası bulunuyor. Sorumluluk sigortası sadece yolcuları değil, kaza nedeniyle zarar görebilecek üçüncü tarafları da koruyor. Bir binanın üzerine uçak düştüğünde bina sakinleri sorumluluk tazminatı için başvurabiliyorlar. 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, olayla ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, "Sabiha Gökçen Havalimanı’nda meydana gelen uçak kazasında yaralanan 180 yolcumuzdan saat 20:30 itibari ile; 92’si taburcu oldu. 14'ü yoğun bakım da olmak üzere 88 hastamızın tedavisi devam ediyor. Hepimize geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA