Türkiye'nin En Zengini Murat Ülker Kimdir , Nerelidir? Murat Ülker'in İşi ve Serveti

Forbes Dergisi, Türkiye 'nin en zenginleri listesini yayımladı. Yayımlanan listenin ilk sırasında yine Murat Ülker yer aldı. Peki Murat Ülker kimdir? Nerelidir? Ne iş yapmaktadır? Serveti ne kadardır? İşte detaylar.

Türkiye'nin En Zengini Murat Ülker Kimdir , Nerelidir? Murat Ülker'in İşi ve Serveti

Türkiye 'nin en zengin insanı Murat Ülker oldu.

Forbes Dergisi tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Türkiye 'nin en zengin insanının Murat Ülker olduğuna yer verildi. 2019 yılında 3 milyar 700 milyon dolar servete sahip olan Murat Ülker servetini 4 milyar 700 milyon dolara çıkardı ve Türkiye 'nin en zengin ismi olma unvanını sürdürdü.

Peki Murat Ülker kimdir? Nerelidir? Murat Ülker ne iş yapıyor?

İstanbul 'da 1959 senesinde dünyaya gelen Ülker, Kırım Aluşta asıllıdır. Ailesi "Devletler" adıyla bilinirdi. Dedesi Hacı İslam Efendi, Fatih Medresesi mezunu bir muallimdi. Trakya Bölgesinde, yine bir Kırımlı göçmenle evlenen Hacı İslam Efendi, Tekirdağ Saray'da görev yaparken Balkan Savaşları dolayısıyla İstanbul'a, oradan da Kırımdaki yurtlarına dönmek zorunda kaldı.

Babası Sabri Ülker de 1920 yılında Aluşta'nın Korbek köyünde dünyaya gleen Ülker 'in ailesi, Sovyetler Birliğinin kurulması ile birlikte müslümanlara yapılan baskı nedeniyle 1929 yılında İstanbula göç etti.

1940'lı yıllarda babası Sabri ve amcası Asım'ın girişimciliği ile temelleri atılan şekerlemecilik işi, 1944'te ürettikleri bisküviye Ülker adını vermeleri ile gelişerek devam etmiş, daha sonra Yıldız Holding'e dönüşmüştür.

ŞİRKETLERİ

Murat Ülker 'in şirketleri şu şekilde:

  • DiaSA Market
  • ŞOK
  • Superfresh
  • MİLFORD-YILDIZ
  • Aytaç Et
  • Adaşeker
  • Ülker