Türkiye'nin En Zengini Açıklandı (Erman Ilıcak Kimdir , Nerelidir? Serveti Ne Kadar?)

Forbes Dergisi, Türkiye 'nin en zengin isimleri listesini açıkladı. Açıklanan listede Erman Ilıcak, Türkiye 'nin en zengin ismi oldu.

Türkiye'nin En Zengini Açıklandı (Erman Ilıcak Kimdir , Nerelidir? Serveti Ne Kadar?)

Son dakika: Forbes Dergisi Türkiye 'nin en zengin ismini açıkladı.

Açıklanan listeye göre Türkiye 'nin en zengin ismi Rönesans Holding 'in Başkanı Erman Ilıcak oldu.

Peki Erman Ilıcak kimdir? İşte detaylar.

3 Ekim 1967 tarihinde Malatya 'nın Darende ilçesinde bulunan Hacıdevriş mahallesinde dünyaya gelen Erman Ilıcak, silesi ile birlikte 1969 yılında Ankara ’ya taşındı. İlk, ortaokul ve lise eğitimini TED Ankara Koleji ’nde tamamlayan Ilıcak, 1990 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden başarılı şekilde mezun oldu. 

Daha sonra iş hayatına atılarak ENKA şirketinin Rusya operasyonlarında mühendis olarak çalışmaya başlayan Ilıcak,  bu dönemde Rusya ve Libya 'da önemli faaliyetlerde bulundu.

Viyana Ekonomi Üniversitesi ve Minnesota Üniversitesi’nin düzenlediği MBA programından 2002 yılında diploma alan Ilıcak, Paris 'de bulunan International School of Management’ın düzenlediği işletme doktorası programını 2011 yılında sona erdirdi.

ST. PETERSBURG' DA KURULDU

1933 yılında Rönesans Holding’i St. Petersburg'da kurdu. Şirket bugün Rusya’nın en büyük ikinci yabancı müteahhitlik firması haline geldi. Erman Ilıcak işe çok az sermaye ile kurduğu ofisten aldığı küçük tadilat işleriyle başladı. Bugün şirket 30 bin çalışana istihdam sağlamaktadır. Erman Ilıcak, Forbes’in 2013 yılı En Zengin 100 Türk listesinde 2,5 milyar dolarlık servetiyle 10. sırada yer almıştır.

Ekovitrin 2014 yılında "Yılın İşadamı" olarak seçilen Erman Ilıcak, TED Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi ve TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü'nün başkanıdır. TÜSİAD’a da üye olan Ilıcak, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Erman Ilıcak 'ın 2012 yılında bir röportajı şu şekildeydi:


18 yılda 2 milyar dolarlık servet yapmışsınız. Forbes’ın “En zengin 100 Türk” listesinde geçen yıl 11’inci sıradaydınız. Sizi bu sonuca ulaştıran formül nedir?

"Her zaman 7-8 farklı işverenle çalışırım. 1-2 işverene bağımlı çalışmak her zaman risktir. Rusya’yı ele alın, sadece Gazprom’a bağlı çalışırsanız yarın orada yönetim değişirse işinizi koruyamayabilirsiniz. Bir de karşı tarafın da en az benim kadar kazanmasını isterim. Bu sayede yıllardır süren iş ilişkilerim oluştu ve bugün hala işlerimin yüzde 70’i eski müşterilerimden gelir. Basketboldan öğrendiğim bir şey var: Son saniyeye kadar mücadele etmek, takımla hep paslaşmak zorundasın. Tek başına istediğin kadar yıldız ol, hiçbir şey yapamıyorsun. Basketin ilkelerini işte hep kullandım.

CUMHURBAŞKANLIĞI 'NI YAPAN ŞİRKET

2014 yılında Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı Erman Ilıcak’ın sahibi olduğu Rönesans İnşaat yapmıştır.